Šventinis trupininis pyragas su kriaušėmis ir spanguolėmis | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Desertai

Šventinis trupininis su kriaušėmis ir spanguolėmis

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Tuno tartaras su mangų salsa

Gaminimo instrukcija:

  1. Į kepimo indą dedame stambiai supjaustytas, nuluptas kriaušes, spanguoles, cinamoną, 4 šaukštus cukraus, citrinos sultis ir žievelę, krakmolą. Viską sumaišome. 
  2. Atskirame inde gaminame trupininį viršų: sutarkuojame šaltą sviestą, dedame miltus, 4 šaukštus cukraus ir druskos. Trupinius užbarstome ant kriaušių ir spanguolių. 
  3. Šauname kepti 190 laipsnių 50 minučių. Kol kepa – darome kremą iki purumo suplakant šaltą grietinėlę su cukrumi, švelniai įmaišant maskarponę ir vanilę. 
  4. Iškepus leidžiame pyragui atvėsti 15min ir serviruojame 🤍

Realiai, tai tartaro ir ceviches derinys, kadangi tunas šiek “pakepa” laimo sultyse. Tai vienas mano mėgstamiausių vasaros receptų dėl skonio gausumos: saldumo, aštrumo, gaivumo ir rūgštelės. Ahh, būtinai pabandykit.

Ingredientai

  • Pusė agurko
  • Pusė avokado
  • Pusė mango
  • 1 žalia čili paprika (be sėklų)
  • Sauja petražolių
  • 1 laimo sulčių
  • 1 šviežaus tuno kepsnio
  • Pagal skonį čili dribsnių, druskos, pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek kukurūzų tortilijos traškučių (jei norisi)
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės