Žalumynų salotos su lašiša ir srirachos padažu | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Pietūs / vakarienė
Salotos

Žalumynų salotos su lašiša ir srirachos padažu

25 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Sicilietiškos avinžirnių salotos su feta

Gaminimo instrukcija

  1. Išverdame 100 gramų ryžių ir iškepame lašišos filė (apie 20 minučių, 190 C). Ją prieskoniuoju su druska, pipirais, garstyčiomis, medumi.
  2. Salotoms supjaustome: kelias saujas špinatų, pusę poro, saują išvortų (10min) brokolių, 2 saliero stiebus.
  3. Įmaišome smulkiais gabaliukais suplėšytą keptą lašišą ir išvirusius ryžius.
  4. Padažui dedame: šaukštelį majonezo (arba graikiško jogurto), šaukštelį sriracha padažo, pusės citrinos sulčių, prieskonių ir viską išmaišome.
  5. Pagardiname petražolėmis ir skanaus!

Ypač maistingos, lengvai paruošiamos salotos, tinka kitos dienos pietų dėžutei – važiuojam!

Ingredientai

  • Skardinė avinžirnių
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų, rūkytos paprikos prieskonių
  • Sauja pomidoriukų
  • Sauja saulėje džiovintų pomidorų
  • Šiek tiek baziliko
  • Pagal poreikį: feta

Padažui:

  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzamiko acto
  • Šaukštelis klevų sirupo
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės