Riešutų sviesto, daržovių ir pupelių karis | Daily Spoon

Riešutų sviesto, daržovių ir pupelių karis

30 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 5-6

Šildantis, jaukus ir maistingas – taip apibūdinčiau šitą rudens favoritą. Kaip ir visų troškinių, porcijų pagaminama nemažai, tad užteks visai šeimynai ar kelios dienoms pietų pertraukai darbe. O ir skonis daug įdomesnis, nei įprasto troškinio.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
 

1 baltas svogūnas
1 raudonas svogūnas
4 skiltelės česnako
keli centimetrai imbiero šaknies
cukinijos
3 paprikos
1 brokolis
400 g konservuotų pomidorų
800 ml kokosų pieno
800 g konservuotų pupelių
2 šaukštus riešutų sviesto
didelė sauja špinatų
pagal poreikį ryžių
Prieskonių pasirinkimas 1:
pagal poreikį geltono kario pasta
Prieskonių pasirinkimas 2:
2 šaukšteliai kario
pusė šaukštelio ciberžolės
pagal skonį aitriosios paprikos / čili dribsnių
sauja tarkuoto parmezano
1 šaukštelį kumino
1 šaukštelį rūkytos paprikos
pagal poreikį druskos, pipirų

 

Gaminimo instrukcija

1

Ant alyvuogių aliejaus kelioms minutėms pakepti dedame baltą ir raudoną svogūną, 4 česnako skilteles, kelis centimentrus sutarkuoto imbiero.

2

Dedame prieskonius: galima naudoti geltono kario pastą ARBA dėti šiuos: 2 šaukštelis kario, pusę šaukštelio ciberžolės, pagal skonį aitriosios paprikos arba čili dribsnių, po šaukštelį kumino ir rūkytos paprikos, dosniai druskos, pipirų. Būtinai paragaukite ir tada įdėkite to, ko jums trūksta.

3

5 minutėms pakepti dedame: 2 cukinijas, 3 paprikas, 1 brokolį.

4

Pilame skardinę konservuotų pomidorų (400g), dvi skardines kokosų pieno (800ml), konservuotas pupeles be skysčio (800g) ir 2 šaukštus natūralaus riešutų sviesto.

5

Palaikome ant aukštos ugnies 15 minučių ir dedame špinatus.

6

Patiekiame su ryžiais ir laimo skiltele. Skanaus!