Riešutų sviesto, daržovių ir pupelių karis
PORCIJOS: 5-6
Šildantis, jaukus ir maistingas – taip apibūdinčiau šitą rudens favoritą. Kaip ir visų troškinių, porcijų pagaminama nemažai, tad užteks visai šeimynai ar kelios dienoms pietų pertraukai darbe. O ir skonis daug įdomesnis, nei įprasto troškinio.
1 | baltas svogūnas |
1 | raudonas svogūnas |
4 skiltelės | česnako |
keli centimetrai | imbiero šaknies |
cukinijos | |
3 | paprikos |
1 | brokolis |
400 g | konservuotų pomidorų |
800 ml | kokosų pieno |
800 g | konservuotų pupelių |
2 šaukštus | riešutų sviesto |
didelė sauja | špinatų |
pagal poreikį | ryžių |
Prieskonių pasirinkimas 1: | |
pagal poreikį | geltono kario pasta |
Prieskonių pasirinkimas 2: | |
2 šaukšteliai | kario |
pusė šaukštelio | ciberžolės |
pagal skonį | aitriosios paprikos / čili dribsnių |
sauja | tarkuoto parmezano |
1 šaukštelį | kumino |
1 šaukštelį | rūkytos paprikos |
pagal poreikį | druskos, pipirų |
1
Ant alyvuogių aliejaus kelioms minutėms pakepti dedame baltą ir raudoną svogūną, 4 česnako skilteles, kelis centimentrus sutarkuoto imbiero.
2
Dedame prieskonius: galima naudoti geltono kario pastą ARBA dėti šiuos: 2 šaukštelis kario, pusę šaukštelio ciberžolės, pagal skonį aitriosios paprikos arba čili dribsnių, po šaukštelį kumino ir rūkytos paprikos, dosniai druskos, pipirų. Būtinai paragaukite ir tada įdėkite to, ko jums trūksta.
3
5 minutėms pakepti dedame: 2 cukinijas, 3 paprikas, 1 brokolį.
4
Pilame skardinę konservuotų pomidorų (400g), dvi skardines kokosų pieno (800ml), konservuotas pupeles be skysčio (800g) ir 2 šaukštus natūralaus riešutų sviesto.
5
Palaikome ant aukštos ugnies 15 minučių ir dedame špinatus.
6
Patiekiame su ryžiais ir laimo skiltele. Skanaus!