Salotos su avinžirniais ir saldžiomis bulvėmis | Daily Spoon

Rudenio salotos su avinžirniais ir saldžiomis bulvėmis

30 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Dėl to, kad oras pasikeitė, nereiškia, kad turime atsisakyti salotų ir valgyti tik troškinius.

Šios salotos gausios skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų.

Salotos su avinžirniais ir saldžiomis bulvėmis
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 Saldi bulvė
Pusė Obuolio
1 Mažas agurkas
Pora lapų Kale salotų
Šlakelis Alyvuogių aliejaus
Pagal skonį Maltos paprikos, druska ir pipirai
1 šaukštelis Daily Spoon mielių dribsnių (jie suteikia sūrio skonį, plutelę)
Šlakelis Citrinos sulčių
Sauja Krapų
Pagal skonį Fetos sūris
Padažui:  
2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis Medaus
1 šaukštelis Garstyčių
Pusės citrinos Citrinų sulčių
Gaminimo instrukcija

1

Saldžią bulvę supjaustome kubeliais, sumaišome su alyvuogių aliejumi, malta paprika, prieskoniais ir Daily Spoon mielių dribsniais (jie suteikia sūrio skonį, plutelę). Kepame orkaitėje apie 20 minučių. Po 10 minučių įdedame ir 400g konservuotų avinžirnių (prieskoniuoju tais pačiais prieskoniais kaip ir bulves).

2

Smulkiai supjaustome kelis kale salotų lapus, apšlakstome citrinos sultimis, druska ir gerai išsmasažuojame.

3

Supjaustome mažais kubeliais pusę obuolio, mažą agurką, saują krapų.

4

Padažui maišome: porą šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštelį medaus, šaukštelį garstyčių ir pusės citrinos sulčių.

5

Viską sumaišome ir pagardiname fetos sūriu. Skanaus!