Ryžiai su daržovėmis, vištiena ir jogurtiniu padažu | Daily Spoon

Kepti ryžiai su daržovėmis, vištiena ir jogurtiniu krapų padažu

1 VAL
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Sotus, skanus ir maistingas pietų pasirinkimas, kuris nepaliks abejingų.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Vištienai:  
2 krūtinėlės
pagal poreikį druskos, pipirų, rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
Į keptuvę:  
šiek tiek alyvuogių aliejaus
pusės  raudonojo svogūno
2 šviežios paprikos
1 cukinija
šaukštas pomidorų pastos
šaukštelis čili dribsnių
šaukštelis rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
2 marinuotos paprikos
pusė stiklinės basmati ryžių
Padažui:  
4 šaukštai graikiško jogurto
3 skiltelės česnako
sauja šviežių krapų
1/2 laimo sulčių
šiek tiek druskos, pipirų

Gaminimo instrukcija

1

Dvi vištienos krutinėles marinuojame su druska, pipirais, rūkytos paprikos prieskoniais bent valandą ir tada dedame į orkaitę 25 min, 190 C.

2

Į keptuvę keliauja: alyvuogių aliejus, pusė raudono svogūno, 2 šviežios paprikos, cukinija, šaukštas pomidorų pastos ir po šaukštelį rūkytos paprikos, čili dribsnių. Pakepame 10 minučių ir dedame 2 keptas marinuotas paprikas ir išvirtus basmati ryžius (kiekis: pusė stiklinės neišvirtų ryžių). Pakepame dar kelias minutes, dedame iškeptą vištieną ir pakepame dar 10 minučių orkaitėje.

3

Padažui sumaišome: 4 šaukštus graikiško jogurto, 3 skilteles smulkinto česnako, sauja šviežių krapų, pusės laimo sulčių, druskos, pipirų.

4

Patiekiame norimo dydžio porcijomis. Skanaus!