Kepti ryžiai su daržovėmis, vištiena ir jogurtiniu krapų padažu
PORCIJOS: 2
Sotus, skanus ir maistingas pietų pasirinkimas, kuris nepaliks abejingų.
Vištienai: | |
2 | krūtinėlės |
pagal poreikį | druskos, pipirų, rūkytos saldžiosios paprikos miltelių |
Į keptuvę: | |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
pusės | raudonojo svogūno |
2 | šviežios paprikos |
1 | cukinija |
šaukštas | pomidorų pastos |
šaukštelis | čili dribsnių |
šaukštelis | rūkytos saldžiosios paprikos miltelių |
2 | marinuotos paprikos |
pusė stiklinės | basmati ryžių |
Padažui: | |
4 šaukštai | graikiško jogurto |
3 skiltelės | česnako |
sauja | šviežių krapų |
1/2 | laimo sulčių |
šiek tiek | druskos, pipirų |
Gaminimo instrukcija
1
Dvi vištienos krutinėles marinuojame su druska, pipirais, rūkytos paprikos prieskoniais bent valandą ir tada dedame į orkaitę 25 min, 190 C.
2
Į keptuvę keliauja: alyvuogių aliejus, pusė raudono svogūno, 2 šviežios paprikos, cukinija, šaukštas pomidorų pastos ir po šaukštelį rūkytos paprikos, čili dribsnių. Pakepame 10 minučių ir dedame 2 keptas marinuotas paprikas ir išvirtus basmati ryžius (kiekis: pusė stiklinės neišvirtų ryžių). Pakepame dar kelias minutes, dedame iškeptą vištieną ir pakepame dar 10 minučių orkaitėje.
3
Padažui sumaišome: 4 šaukštus graikiško jogurto, 3 skilteles smulkinto česnako, sauja šviežių krapų, pusės laimo sulčių, druskos, pipirų.
4
Patiekiame norimo dydžio porcijomis. Skanaus!