Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta, krapais | Daily Spoon

Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta ir krapais

30 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Sočios ir kartu lengvos salotos viename dubenėlyje – tai avinžirnių, keptų daržovių bei fetos maistingas derinys.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Į orkaitę:  
skardinė konservuotų avinžirnių
2 saldžiosios paprikos
1 cukinija
1 raudonasis svogūnas
5 česnako skiltelės
apšlakstymui alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos, pipirų, rūkytos saldžiosios paprikos miltelių, balzamiko acto
Padažui:  
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
šaukštas garstyčių
šaukštas medaus
šaukštelis raudonėlio
pagal poreikį druskos, pipirų
Papildomai:  
blokelis fetos
stiklinė bolivinės balandos
sauja šviežių krapų

Gaminimo instrukcija

1

Į orkaitę 25 minutėms 190 C keliauja: konservuoti avinžirniai, 2 stambiai supjaustytos paprikos, 1 cukinija, griežinėliais pjaustytas raudonas svogūnas, 5 nepjaustytos česnako skiltelės. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, rūkyra paprika. Avinžirnius švelniai papuošiame balzamiko actu.

2

Kol viskas kepa, gaminame padažą: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai baltojo vyno acto arba citrinos sulčių, 1 šaukštas garstyčių, 1 šaukštas medaus, 1 šaukštelis raudonėlio, druska ir pipirai.

3

Iškeptas daržovės ir avinžirnius dedame ant išvirtų bolivinės balandas kruopų (kiekis: viena stiklinė nevirtų). Iškeptą česnaką smulkiai supjaustome ir dedame į padažą. Sumaišome ir dedame ant salotų kartu su sauja pjaustytų šviežių krapų ir sutrupiname blokelį fetos. Skanaus!