Dar vienas maistingas daržovių patiekalas, pakeičiantis įprastus cannelloni makaronus cukinijomis. Skamba kiek neįprastai, tačiau, kai paragauji, nebesinori sustoti.
Gaminimo instrukcija
- Padažui pakepiname česnaką ant alyvuogių aliejaus, dedame šiek tiek raudonėlio, druskos, pipirų. Pakepus kelias minutes, dedame pomidorus ir paliekame 15 minučių. Tuomet padažą sutriname.
- Ricottą, plėšytą mocarelą sumaišome su bazilikais, citrinos sultimis, žievele, alyvuogių aliejumis, druska, pipirais. Į kepimo formą pilame pomidorų padažą. Plonai supjaustome cukiniją per ilgį (aš tam naudojau skustuką), lakštai neturėtų būti permatomi.
- Apie šaukštą ricotos kremo dedame į cukinijos lakštą, susukame ir dedame į blėkutę. Kepame apie 20 min 200C.