Kai tik užrodau savo imunitetą stiprinančią vištienos sriubą visuomet prašot recepto, tad dalinuosi. Reguliariai ją gaminu šaltuoju sezonu ar kai tik pajaučiu tuos pirmus peršalimo simptomus ir ji manęs niekada nenuvilia 🍋
Gaminimo instrukcija
- Ant aukštos ugnies apkepti vištienos krūtinėlę iki auksinės spalvos („golden brown“), tada išimti iš puodo ir atidėti.
- Į tą patį puodą sudėti smulkintus svogūnus, morkas, salierą, česnaką ir bulves. Tinka ir poras. Trumpai pakepinti, kol daržovės suminkštės.
- Įtarkuoti imbierą ir įberti prieskonius: druską, šiek tiek ciberžolės, rūkytos paprikos, česnako granulių ir raudonėlio. Išmaišyti.
- Užpilti vištienos sultiniu ir įpilti tiek pat vandens. Sudėti atgal apkeptą vištienos krūtinėlę ir virti apie 30 minučių.
- Išimti krūtinėlę, susmulkinti ją šakute ir sudėti atgal į puodą.
- Įdėti pupeles, žirnelius ir šiek tiek kale, pavirti dar kelias minutes.
- Prieš patiekiant įdėti petražolių ir įspausti pusės citrinos sulčių.