Tęsiu maisto planavimo seriją: kaip valgyti maistingai ir greitai apsisukti. Čia yra baltymų gausios pusryčių buritos. Kaip ir sakau pusryčių, bet iš tiesų valgau ir pietums, ir vakarienei, nes jos gausios ne tik baltymų, bet ir gerųjų riebalų.
Gaminimo instrukcija
Fetos blokelį (apie 150g) su 8 kiaušiniais apliekite šlakeliu alyvuogių aliejumi, pabarstykite rūkyta paprika, druska ir kepkite orkaitėje 20-22 min, 180 C.
Ištraukę iš orkaitės, sutrinkite iki vientisos masės (kaip egg salad) ir dėliokite buritą:
– Kiaušiniai
– Avokadas
– Kalakutienos kumpis
– Saujelė krapų
– Špinatai
Susukus – trumpam įdedu keptuvę pašildyti iš abiejų pusių.
Kaip ruošiu į priekį: pasidarau visus ingredientus 2 dienoms į priekį ir susidėlioju, kai jau noriu valgyti.
Galima ir užsišaldyti, tada atšildyti ir pakepti keptuvėje. Bet kadangi gamyba užtrunka labai neilgai, aš mėgstu valgyti šviežiai 🥑