Šis netyčiomis sukurtas receptas tapo mano vienu mėgstamiausių sveikos alternatyvos desertų 🙂 Nesitikėjau, kad pavyks taip puikiai atkartoti mėtinių ledų skonį su paprastais ir mūsų organizmui gerais ingredientais. Kodėl sveikesnė alternatyva? Šiame recepte nėra pieno produktų, rafinuoto cukraus ar glitimo. Tiesiog vaisiai, gerieji riebalai na ir, žinoma, spirulina, kuri suteikia šiam desertui tokią sodrią žalią spalvą. Priminsiu, kad spirulina skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi mūsų žarnyne bei turi priešuždegiminių savybių, o tai naudinga, kai mūsų organizmas kovoja su oksidaciniu stresu.
Gaminimo instrukcija
- Dedame visus ingredientus į maisto procesorių ar maišytuvą, maišome su pertraukomis iki tolygios masės, turėtumėte užtrukti iki poros minučių. Tik nepermaišykite, kad ledai nepradėtų tirpti. Masę sudedame į dubenėlį ir apibarstome susmulkinto šokolado gabaliukais. Mėgaujamės 🙂