Pomidorų blyneliai su feta ir žalumynais - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Pietūs / vakarienė

Pomidorų blyneliai su feta ir žalumynais

15 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Pomidorų blyneliai su feta ir žalumynais

Gaminimo instrukcija

  1. Supjaustome pomidorus skiltelėmis ir išimame vidines dalis su sėklomis (jas galite sunaudoti pastai ar sriuba
  2. Supjaustome po saują petražolių, krapų ir pusę raudonojo svogūno.
  3. Viską beriame į dubenį, kartu su 100g susmulkintos fetos, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, malta paprika, ir raudonėliu. Įdedame 50g miltų (jei norite be glitimo, galima naudoti ir avinžirnių miltų) ir gerai išmaišome tešlą.
  4. Dedame po didelį šaukštą tešlos į keptuvę ir pakepame kiekvieną pusę po 2-3 minutes ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.
  5. Padažui sumaišau graikišką jogurtą, krapus, citriną, druską ir alyvuogių aliejumi.

Klasikinį receptą valgiau svečiuose ir jį sudaro tik du ingredientai: pomidorai ir miltai. Buvo labai skanu, bet pagalvojau, jog blynelius galima pagaminti maistingiau, tuo pačiu suteikiant jiems daugiau skonio.

Ingredientai

  • 3 pomidorai
  • 100 g fetos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejau
  • 50 g miltų
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Sauja petražolių
  • Pagal skonį: malta paprika ir raudonėlis
  • Sauja petražolių ir krapų
Mityba

Daugiau receptų