Dažnai naudoju riešutų sviestus savo kokteiliuose bei kartu su vaisiais, ypač obuoliais 🙂 Dar labiau man patinka riešutų sviestas, kurį pasigaminu pati dėl jo natūralumo, mažesnės kainos bei jokio plastiko aspekto.
Gaminimo instrukcija
- Paruošimas yra išties paprastas, tačiau reikalaujantis šiek tiek užsispyrimo ir kantrybės. Pirma, paskrudiname migdolus 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išėmus iš orkaitės, paliekame 10 minučių atvėsti.
- Toliau – maišymas. Jei turite maisto procesorių, siūlau naudoti jį, kadangi sviestas suksis ir maltis lengviau, taip jo nereikės maišyti patiems, kad viskas būtų tolygu. Jei ne, gaminimui tiks ir maišytuvas, tačiau tokiu atveju masę reikės pamaišyti ir pakelti nuo dugno.
- Pradedame malti migdolus pulsuodami. Pradžioje atrodys, kad migdolai niekaip nepanašėja į sviestą. Tai tikrai normalu – nepasiduokit. Procesas gali užtrukti apie 10-15 minučių. Antra, neužmirškite darykite tarpus tarp malimo, kad jūsų prietaisai nekaistų. Gamindama riešutų sviestą su savo senu maišytuvu, ta žodžio prasme jį “nusproginau”, tad nekartokite mano klaidų 🙂
- Kai jau matysite šviesą tunelio gale ir masė panašės į sviestą, vis patikrinkite kokio tirštumo norite ir sustokite, kai jį pasieksite.
Patarimas: Sviestą naudokite kartu su vaisiais, košėmis, kokteiliais ar net vieną pasmaguriauti. Skanaus!