Šokoladiniai tahini sausainiai - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Desertai
Užkandžiai

Šokoladiniai tahini sausainiai

15 min
dot
Sotumas
dot
10 sausainių
Šokoladiniai tahini sausainiai

Gaminimo instrukcija

  1. Sumaišome ir išplakame šlapius ingredientus: kiaušinį, tahini, klevų sirupą ir kokosų aliejų. 
  2. Po truputį maišydami įdedame kakavą, miltus, jūros druską ir sodą. Tik nepadauginkite sodos, kadangi sausainiai iškils ir taps sausi. 
  3. Tuomet smulkiais gabaliukais supjaustome šokoladą ir įmaišome į tešlą. Padaliname tešlą į 10 rutuliukų ir tuomet šiek tiek aliejumi suteptom rankutėm dedame rutuliukus ant kepimo popieriaus ir suspausdami suformuojame sausainį. 
  4. Kepame orkaitėje 180 laipsnių, 8-10 minučių ir leidžiame bent 5 minutes jiems atvėsti 🍪

Šie sausainiai turi daugiau maistingų ingredientų, mažiau cukraus, jokių miltų, tačiau tiek pat šokoladinio skonio, o pagaminti užtrunka iki 15 minučių (net su indų išplovimu) 🍫 Tahini – sezamų sėklų pasta, kurioje gausu baltymų ir gerųjų riebalų, o jos kreminis riešutų skonis leidžia ją naudoti visur – nuo salotų iki minkštų sausainių.

Ingredientai

  • ½ stiklinė tahini pastos
  • 1 kiaušinio
  • 3 šaukštai migdolų miltų
  • 2 šaukštai klevų sirupo arba ištirpinto medaus
  • 2 kupini šaukštai (⅓ stiklinės) nesaldintos kakavos
  • ¼ šaukštelis valgomosios sodos
  • 3 šaukštai ištirpinto kokosų aliejaus
  • 80 g juodojo šokolado
  • Žiupsnelis jūros druskos
Mityba

Daugiau receptų