Dar kitaip žinoma kaip “kinva”, yra viena maistingiausių kruopų, kadangi ji turi beveik du kartus daugiau skaidulų bei joje yra daugiausiai baltymų, lyginant su kitomis kruopomis. Tad, manau, kad ši košė yra rimta konkurentė tradicinei avižinei košei, kadangi ją pralenkia ir maistingumu, ir tikrai nenusileidžia skoniu. Na, o mūsų mišinukas Energijai prideda košei tiek baltymų, tiek šokoladinio skonio. 🍫
Gaminimo instrukcija
- Išplauname kruopas ir naudodami sietelį nusausiname. Į ant vidutinio karščio pakaitintą puodą dedame kruopas ir lengvai jas minutę apkepame.
- Pilame pieną, druską ir kai košė užverda, sumažiname iki mažos ugnies ir paliekame apie 20 minučių. Košę prižiūrime ir vis pamaišome.
- Kruopoms išvirus sudedame likusius ingredientus, išmaišome ir leidžiame dar minutę pastovėti.
- Pateikiame su uogomis, riešutais ir užpilame šlakelį pieno 🥛