Ceremoninė matcha

Ceremoninė matcha

Ceremoninė Gokou Matcha – aukščiausios kokybės sodraus ir natūraliai saldaus skonio tradicinė japoniška žalioji arbata, pagaminta iš pirmo derliaus jaunų lapelių Wazuka miestelyje.

Tik Valentino proga dovanos nuo 48€

Su kodu KARAMELE – dovanosime karamelinę chai latte, su kodu SOKOLADAS – adaptogeninį karštą šokoladą dovanų.

(9 pirkėjų atsiliepimai)

22,90 

30 porcijų | 30 g

Turime

Perki ne pirmą kartą?

Sutaupyk su prenumerata

Prenumeruoti

Apie produktą

Gurmanų pamėgta autentiška matcha yra iš Wazukos miestelio, kuris žinomas kaip vienas iš geriausių matcha arbatos gamybos regionų Japonijoje ir visame pasaulyje.

Arbatos milteliai gaminami iš šešėlyje auginamų arbatos lapelių, vengiant tiesioginių saulės spindulių, taip skatinant didesnį chlorofilo ir amino rūgšties L-Teanino kiekio susidarymą. Didesnis chlorofilo kiekis arbatos lapelius nudažo ypatingai sodria žalia spalva bei suteikia jiems didelę antioksidantų ir maistinių medžiagų koncentraciją, o dėl L-Teanino arbata įgauna stipresnį umami skonį.

Ceremoninei Gokou matchai gaminti kruopščiai atrenkami tik patys geriausi ir minkščiausi arbatos lapeliai tik iš arbatžolių viršūnėlių. Taip pat pašalinami stiebai ir gyslos, kad būtų sumažintas arbatos kartumas bei rezultate milteliai būtų ypač smulkūs. Lapeliai tuomet džiovinami natūraliomis sąlygomis ir sumalami japoniškais akmens maltuvais iki ryškiai žalių miltelių.

Gokou matcha iš Wazuka miestelio, Kyoto regiono, yra dalis senovinės Japonijos arbatos gamybos tradicijos.

Nauda

Puikus antioksidantų šaltinis. Matcha yra žinoma dėl savo antioksidacinių savybių, kurios padeda sumažinti oksidacinio streso žalą.

Energijos ir produktyvumo šaltinis. Matcha turi natūralų kofeino kiekį, kuris suteikia energijos, bet skirtingai nuo kavos, matcha taip pat turi aminorūgštį L-teaniną. Jis lėtina kofeino išsiskyrimą – jį sušvelnina ir padeda atsipalaiduoti. Vietoje to, kad kofeinas išsiskirtų greitai ir tuomet energijos lygis kristų, kaip kad išgėrus kavos, energija iš matchos išsiskiria lėčiau ir tolygiau. Tai yra priežastis, dėl kurios matcha sukelia ramaus budrumo jausmą. Be to, kofeinas ir L-teaninas dirbdami kartu gali padėti susikaupti atliekant pažinimo reikalaujančias užduotis.

Vitaminų šaltinis. Matcha arbata yra gausi vitaminų C, A, E, bei B komplekso. Taip pat ir mineralų: kalcio, geležies, kalio ir magnio.

Skonis
Ši matcha turi tobulą derinį – kreminį sodrumą ir švelnų saldumą. Ji supakuojama pačiame ūkyje, taip siekiant išlaikyti šviežumą, aromatą bei skonį geriausiai patirčiai.

Nusprendę į asortimentą įtraukti ceremoninę matchą, turėjome aiškų tikslą – rasti pačią kokybiškiausią matchą rinkoje. Mūsų skonio receptorių verdiktu – tai ir padarėme.

Kaip naudoti?

Ceremoninė matcha yra skirta naudoti tiesiog su vandeniu: pro sietelį į puodelį beriame vieną arbatinį šaukštelį – tai padės išvengti gumulėlių, nes aukštos kokybės matcha turi kreminę tekstūrą.

Užpilame nedideliu kiekiu karšto (bet ne verdančio) vandens (50ml) ir gerai išmaišome su šluotele arba plakikliu – kai nelieka gumulėlių, pilame kiek norime vandens ir/ar pieno, ledukų.

Nors su ceremonine matcha galima pasigaminti ir matcha latte, pienas dažnai užmaskuoja jos autentišką skonį, todėl rekomenduojame ja mėgautis tradiciniu būdu. Jei matchą mėgstate naudoti su pienu, kokteiliais ar dėti į desertus, tam siūlome rinktis klasikinę matchą.

Nepamiršk plakiklio

Matchą yra svarbu gerai išmaišyti – tam padės plakiklis.

Matcha ir plakiklis
(11 pirkėjų atsiliepimai)

14,80 

Turime

Išbandyk ritualą su klasikine matcha

Jei matchą naudojate gamintis latte, paskaninti kokteilius, chia pudingus arba tiesiog esate matcha naujokas – siūlome išbandyti klasikinę.

Klasikinė matcha
(72 pirkėjų atsiliepimai)

16,90 

Turime

Apie mus kalba

+50 000
laimingų
klientų

Ceremoninė matcha

Auksčiausia kokybė tiesiai iš Wazuka kaimelio Japonijoje

Gut prime ritualas mikrobiotai

-10%

Autentiška matcha yra iš Wazukos miestelio, įsikūrusio pietinėje Kyoto prefektūroje, Japonijoje. Šis miestelis yra žinomas kaip vienas iš geriausių matcha arbatos gamybos regionų Japonijoje ir visame pasaulyje. Wazuka turi optimalias oro ir dirvožemio sąlygas matcha gamybai. Arbatos plantacijos šiame regione yra apsuptos kalnų ir upių, kurios sudaro idealią aplinką arbatos lapelių auginimui.

Šis miestelis naudoja tradicinius auginimo metodus, kurie padeda išlaikyti aukštą matcha arbatos kokybę. Viena iš unikalių auginimo technikų, kurią Wazuka arbatos fermeriai naudoja, yra “ooishita” metodas, kurio metu arbatos krūmai apsaugomi nuo tiesioginių saulės spindulių, tam naudojant specialius tinklus. Ši technika leidžia lapams lėtai augti, kuriant gilesnę žalią spalvą ir geresnį skonį.

Turime

Kuo klasikinė matcha skiriasi nuo ceremoninės?

Žarnyno bakterijos

Ceremoninė matcha yra gaminama iš jauniausių lapelių, dar ankstyvo pavasario pirmojo derliaus. Klasikinės matchos lapeliai yra nuskinami antrojo derliaus nuėmimo metu.

Ceremoninė skirta gerti kaip arbata, tik užpylus vandeniu. Klasikinė matcha naudojama gaminantis matcha latte ar pagardinant kokteilius, desertus, košes, jogurtus.

Ceremoninė matcha yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, o klasikinė matcha turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę. Ceremoninės spalva yra ryškesnė, o klasikinės – kiek švelnesnė.

Abi matchos rūšys turi gausybę antioksidantų, kofeino ir L-teanino, kurie suteikia stabilios energijos be jos kritimo, o tai padeda susikaupti produktyviam darbui ar kūrybinei veiklai.

Ceremoninė matcha: nuo auginimo iki puodelio arbatos

Užauginta Wazukoje, Kyoto regione

Wazuka žinoma kaip viena geriausių matcha arbatos gamybos vietų Japonijoje ir visame pasaulyje. Čia naudojami tradiciniai matchos auginimo metodai, o pati vietovė turi optimalias oro ir dirvožemio sąlygas matcha gamybai.

Apsaugota nuo saulės

Auginimas šešėlyje – tradicinė technika, kuria skatinamas didesnis chlorofilo kiekis. Tai arbatos lapelius nudažo ypatingai sodria žalia spalva bei suteikia jiems didelę antioksidantų ir maistinių medžiagų koncentraciją, o dėl L-teanino arbata įgauna stipresnį umami skonį.

Kruopščiai atrinkta rankomis

Ceremoninei matchai rankomis atrenkami tik patys geriausi ir minkščiausi arbatos lapeliai ir tik iš arbatžolių viršūnėlių. Taip pat pašalinami stiebai ir gyslos, kad būtų sumažintas arbatos kartumas bei rezultate milteliai būtų ypač smulkūs.

Natūraliai džiovinta ir tradiciškai sumalta

Lapeliai džiovinami natūraliomis sąlygomis ir sumalami japoniškais akmens maltuvais, taip siekiant išsaugoti matchos maistines savybes, spalvą ir susmulkinti iki ypatingai smulkių miltelių.
Your Cart
0