Toskanos skonių vištiena su orzo ir saulėje džiovintais pomidorais | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Toskanos skonių vištiena su orzo ir saulėje džiovintais pomidorais 

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta ir krapais

Gaminimo instrukcija:

  1. Ant didesnės ugnies pakepame dvi vištienos krutinėles iki auksinės plutelės. Išimame ir atidedame.
  2. Į puodą dedame supjaustytą svogūną, česnako skilteles, šviežius pomidorus ir gerą saują saulėje džiovintų pomidorų. Kartu dedame druskos, pipirų, raudonėlio. Pakepame kelias minutes.
  3. Dedame stiklinę orzo makaronų, 2 stiklines vištienos arba daržovių sultinio, stiklinę grietinėlės. Įdedame vištieną ir paliekame 10min. Tuomet viską pamaišome, apverčiame vištieną ir paliekame dar 10 min.
  4. Makaronai turėtų jau būti išvirę ir troškinys neturėtų turėti daug skysčio (jei dar turi, ilgiau patroškiname). Įmaišau kelias saujas špinatų, palaikau kelias minutes (minėjau anksčiau, tačiau kad jie turėtų daugiau tekstūros, geriau juos dėti jau pilnai išvirus makaronams). Patarkuoju parmezano.
  5. Patiekiu su petražolėmis, parmezanu ir saulėje džiovintais pomidorais.

Sočios ir kartu lengvos salotos viename dubenėlyje – tai avinžirnių, keptų daržovių bei fetos maistingas derinys.

Ingredientai

Į orkaitę:

  • Skardinė konservuotų avinžirnių
  • 2 saldžiosios paprikos
  • 1 cukinija
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • Apšlakstymui alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos, pipirų, rūkytos saldžiosios paprikos miltelių, balzamiko acto

Padažui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
  • Šaukštas garstyčių
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštelis raudonėlio
  • Pagal poreikį druskos, pipirų

Papildomai:

  • Blokelis fetos
  • Stiklinė bolivinės balandos
  • Sauja šviežių krapų
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės