Tzatziki dubenėlis su keptomis daržovėmis - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Tzatziki dubenėlis su keptomis daržovėmis

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Tzatziki dubenėlis su keptomis daržovėmis

Gaminimo instrukcija

  1. Pirma į orkaitę pašaunam paprieskoniuotas (alyvuogių aliejus, druska, pipirai, rūkyta paprika) bulves 15 minunčių 190 C.
  2. Po to pašaunam brokolį, papriką, svogūną. Kartu keliauja avinžirniai ir kad jie būtų traškūs ir sūrio skonio – pabarstau juos Daily Spoon mielių dribsniais ir alyvuogių aliejumi. Šaunam į orkaitę dar 15 min.
  3. Padažui sutarkuojam agurką ir smulkiai česnaką. Sumaišom su kitais padažo ingredientais. Serviruojam ir skanaus!

Lengvi pietūs ar vakarienė, kuriuose ypač gausu skaidulų ir baltymų ir žinoma, skoniu. Šį kartą kaip baltymų šaltinį pasirinkau avinžirnius, tačiau galite nuudoti pupeles ar vištieną.

Ingredientai

  • 2-3 bulvių
  • Pusė brokolio
  • 1 paprikos
  • Pusė raudono svogūno
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • Pagal skonį: alyvuogių aliejaus, druskos, pipiros, rūkytos paprikos
  • Šaukšto Daily Spoon mielių dribsnių

Tzatziki padažui:

  • Pusė agurko
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Pagal skonį: druskos, pipirų ir čili dribsnių
Mityba

Daugiau receptų