Patikėkit manim, šis padažas ir kartoną padarytų skaniu. Šios salotos ypač gausios baltymų, o brokoliai yra žinomi kaip viena geriausių daržovių mūsų hormonams ir ilgaamžiškumui.
Gaminimo instrukcija
- Dedame brokolį į verdantį vandenį 8min. ir ištraukę pamerkiame į šaltą vandenį.
- Supjaustome: brokolį, orkaitėje keptą vištieną, agurką, svogūną, saują krapų.
- Padažui: į plaktuvą dedame graikišką jogurtą, fetą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir 3 keptus česnakus (juos galite iškepti įvyniojant skilteles į foliją ir kepant orkaitėje bent 15min., 190 C). Įpilame kelis šaukštus vandens ir suplakame.
- Pilame padažą ant salotų, jei norisi, dedame čili dribsnių ir skanaus!
Siūlau pasidaryti didesnį kiekį ir kitai dienai, tik nepilant padažo, o atsidedant jį.