Imunitetą stiprinanti vištienos sriuba | Daily Spoon
Eiti prie turinio
NAUJIENA: LAUKINĖS JŪRINĖS KILMĖS KOLAGENAS JAU PREKYBOJE
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Imunitetą stiprinanti vištienos sriuba

30 min
dot
Sotumas
dot
2 servings
Vištienos sriuba

Gaminimo instrukcija

  1. Ant aukštos ugnies apkepti vištienos krūtinėlę iki auksinės spalvos („golden brown“), tada išimti iš puodo ir atidėti.
  2. Į tą patį puodą sudėti smulkintus svogūnus, morkas, salierą, česnaką ir bulves. Tinka ir poras. Trumpai pakepinti, kol daržovės suminkštės.
  3. Įtarkuoti imbierą ir įberti prieskonius: druską, šiek tiek ciberžolės, rūkytos paprikos, česnako granulių ir raudonėlio. Išmaišyti.
  4. Užpilti vištienos sultiniu ir įpilti tiek pat vandens. Sudėti atgal apkeptą vištienos krūtinėlę ir virti apie 30 minučių.
  5. Išimti krūtinėlę, susmulkinti ją šakute ir sudėti atgal į puodą.
  6. Įdėti pupeles, žirnelius ir šiek tiek kale, pavirti dar kelias minutes.
  7. Prieš patiekiant įdėti petražolių ir įspausti pusės citrinos sulčių.

Kai tik užrodau savo imunitetą stiprinančią vištienos sriubą visuomet prašot recepto, tad dalinuosi. Reguliariai ją gaminu šaltuoju sezonu ar kai tik pajaučiu tuos pirmus peršalimo simptomus ir ji manęs niekada nenuvilia 🍋

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 saliero stiebai
  • 4 skiltelės česnako
  • Kelios bulvės
  • 1 kupinas šaukštelis tarkuoto imbiero
  • Prieskoniai: druska, šiek tiek ciberžolės, rūkyta paprika, česnako granulės, raudonėlis, lauro lapas (jei turite)
  • Vištienos sultinys (1 litras)
  • 1 litras vandens
  • Žirneliai, baltos pupelės (jau išvirtos), keli stiebai kale kopūsto
  • Petražolės ir citrinos sultys (pabaigai)
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės