Kaip pasiruošiu maistą savaitei? Daily Spoon
Eiti prie turinio
Gauk medvilninį krepšį dovanų prie užsakymo nuo 37€ su kodu: BENDRUOMENEI
Pietūs / vakarienė

Kaip pasiruošiu maistą savaitei?

dot
Sotumas
dot
Maisto planavimas

Planavimas:

Planuoju kokių daržovių ir baltymų man reikės 3-4 dienoms. Kruopų, riešutų, ankštinių produktų dažniausiai turiu užsipirkusi į priekį. Susiplanuoju ir “ką saldaus” – dabar man tai juodas šokoladas ir raudonieji apelsinai.

Trick: 

Tvarkydamasi pasidedu puodą šiukšlėms – atrodo smulkmena, tačiau nesilankstymas į šiukšliadėžę irgi sutaupo laiko.

Daržovės:

  • Salierai, morkos paprika – supjaustau ir užpilu šaltu vandeniu, tai išlaiko traškumą.
  • Petražolės, krapai, kalendra – nuplaunu ir tuomet įdedu į indelį su drėgnu popieriniu rankšluosčiu (į apačią ir ant viršaus).
  • Špinatai – nuplaunu, labai gerai išdžiovinu ir į indelio apačią ir viršų įdedu sausą popierinį rankšluostį.
  • Kalafijorai, brokoliai – nuplaunu, gerai nudžiovinu ir supjaustau.
  • Svogūnai ir česnakai – laikau paruoštus gaminimui indelyje.
  • Avokadai – jei reikia juos sunokinti, padedu prie vaisių, jei ne – dedu į šaldytuvą.

Baltymai:

Mėgstamiausias marinavimas paukštienai ir žuviai yra alyvuogių aliejus, raudonėlis, druska, česnakas.

Dažnai girdime terminą “meal-prep” - patiekalų pasiruošimas kelioms dienoms į priekį. Tačiau man labiau patinka “food prep” - kai pasiruošiu ingredientus į priekį, kad sutaupyti laiko virtuvėje, bet valgyti šviežiai pagamintus, įvairesnius valgius.

Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės