Kalafijoro steikas su česnakiniu riešutų sviesto padažu - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Kalafijoro steikas su česnakiniu riešutų sviesto padažu

15 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Kalafijoro steikas su česnakiniu riešutų sviesto padažu

Gaminimo instrukcija

  1. Padažui sumaišome: 3 šaukštus žemės riešutų sviesto, po 2 šaukštus sojos padažo ir alyvuogių aliejaus, čili dribsnių pagal skonį, 3 šaukštus parmezano arba mielių dribsnių veganiškai versijai. Dedame smulkiai supjaustytą rozmariną (2 šaukštelius) ir 3 sutrintas česnako skilteles.
  2. Padažas bus tirštas, tad po kelis šaukštus vis įdedame vandens, sumaišome ir tai kartojame kol gauname lengvai tepamą (bet ne per skystą) padažą. Aš dėjau apie 8 šaukštus, tačiau tai priklauso nuo naudojamo riešutų sviesto.
  3. Kalafijoro steikus apliejame padažu ir pašauname į orkaitę, kur jie keps 25 minutes, 190 C.
  4. Kol kalafijorai kepa, ant alyvuogių aliejaus pakepame šparagines pupeles su keliomis smulkinto česnako skiltelėmis, druska, pipirais. Skanaus!

Šitas steikas pavergė ir daugumos prisiekusių mėsos valgytojų širdis, o dar ir max paprasta paruošti.

Ingredientai

Padažui:

  • 3 šaukštai žemės riešutų sviesto
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Pagal skonį čili dribsnių
  • 3 šaukštai tarkuoto parmezano / mielių dribsnių
  • 2 šaukšteliai smulkinto rozmarino
  • 3 sutrintos česnako skiltelės
  • Pagal poreikį vandens

Steikams ir garnyrui:

  • 1 kalafijoras
  • Pagal poreikį šparaginių pupelių
  • Keletas česnako skiltelių
  • Pagal poreikį druskos, pipirų
Mityba

Daugiau receptų