Menkė citrininiame kokosų padaže su česnakais ir krapais - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Menkė citrininiame kokosų padaže su česnakais ir krapais

20 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Menkė citrininiame kokosų padaže su česnakais ir krapais

Gaminimo instrukcija

  1. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir dedame česnakus (jie neturi paruduoti). Nelaukdami dedame imbierą, citriną ir pipirą (dėjau nemaltą).
  2. Dedame menkę į keptuvę (prieš tai ją nusausiname ir paprieskoniuojame druska, pipirais) ir pilame kokosų pieną. Svarbu, kad jis bent iki pusės apsemtų žuvį, tad geriau naudoti mažesnę keptuvę. Įdedame dar druskos ir čili dribsnių pagal skonį.
  3. Paliekame troškintis 15 min ant vidutinės kaitros.
  4. Žuvis turi lengvai plyšti imant su šakute. Ant viršaus dedame krapų.
  5. Patiekiame ant mėgstamų kruopų ir su keptomis daržovėmis. Ant žuvies išspaudžiame troškintą citriną. Skanaus!

Paprastas, lengvas ir maistingas būdas pasigaminti žuvį nekepant jos orkaitėje. Užtruksite vos 20 min ir turėsite skaniausią vakarienę ant savo stalo.

Ingredientai

  • 1 gabalėlis menkės
  • 4 skiltelių česnako
  • Mažas gabalėlis imbiero: geriausiai mažas gabalėlis šviežaus (sutarkuoto) arba 1/3 šaukštelio prieskoninio.
  • Pagal skonį: druskos, pipirų, čili dribsnių (nebūtina)
  • Pusės citrinos, supjaustytos kubeliais.
  • 250 ml kokosų pieno (tiršto)
  • Pagal skonį šviežių krapų
  • Papildomai: cukinija ir/ar paprika, bulgur ar kitos mėgstamos kruopos
Mityba

Daugiau receptų