Močiutės pomidorų sriuba | Daily Spoon
Eiti prie turinio
JIE GRĮŽO: BRAŠKIŲ SKONIO BALTYMAI IŠ TIKRŲ BRAŠKIŲ
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Močiutės pomidorų sriuba

35 min
dot
Sotumas
dot
Pomidorų sriuba

Gaminimo instrukcija:

  1. Orkaitėje pakepame: pomidorus, papriką, cukiniją, svogūnus ir būtinai visą česnako galą. Prieš tai juos paprieskoniuojam su druska, raudonėliu ir dosniai alyvuogių aliejaus. Kepu apie 35 min, 185 C.
  2. Iškeptos daržovės keliauja į puodą. Skysčiui naudojau močiutės pomidorų sultis, tačiau puikiai tiks daržovių sultinys. Baltymų šaltiniui dedu skardinę pupelių ir skoniui baziliko, šiek tiek patarkuoto parmezano, druskos, pipirų. 
  3. 🍅 Kaip iš pomidorų išimti rūgštingumą? Kol viskas troškinasi, įdedame visą pilną morką (kiek žinau, čia italų triukas). 
  4. Troškiname apie 15 min ir tada sutriname. Ant viršaus parmezanas, bazilikas ir alyvuogių aliejus.

Prieš savaitę iš močiutės grįžau su paskutinėmis sezono daržovėmis, todėl nusprendžiau atidaryti sriubų sezoną su savo firmine pomidorine 🍅 Parodysiu kaip ją padarau šiek tiek maistingesnę ir kremiškesnę.

Ingredientai

  • Pagal poreikį: pomidorų, paprikos, cukinijos, svogūno ir česnako
  • Pomidorų sulčių (arba daržovių sultinio)
  • Pagal skonį: druska, raudonėliai ir alyvuogių aliejus
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės