Vištienos ir brokolių salotos su česnakiniu fetos padažu - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Pietūs / vakarienė
Salotos

Vištienos ir brokolių salotos su česnakiniu fetos padažu

25 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Vištienos ir brokolių salotos su česnakiniu fetos padažu

Gaminimo instrukcija

  1. Dedame brokolį į verdantį vandenį 8min. ir ištraukę pamerkiame į šaltą vandenį.
  2. Supjaustome: brokolį, orkaitėje keptą vištieną, agurką, svogūną, saują krapų.
  3. Padažui: į plaktuvą dedame graikišką jogurtą, fetą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir 3 keptus česnakus (juos galite iškepti įvyniojant skilteles į foliją ir kepant orkaitėje bent 15min., 190 C). Įpilame kelis šaukštus vandens ir suplakame.
  4. Pilame padažą ant salotų, jei norisi, dedame čili dribsnių ir skanaus!

Siūlau pasidaryti didesnį kiekį ir kitai dienai, tik nepilant padažo, o atsidedant jį.

Patikėkit manim, šis padažas ir kartoną padarytų skaniu. Šios salotos ypač gausios baltymų, o brokoliai yra žinomi kaip viena geriausių daržovių mūsų hormonams ir ilgaamžiškumui.

Ingredientai

  • 1 brokolis
  • Keptos vištienos
  • Pusė agurko, svogūno
  • Sauja krapų

Padažui:

  • 3 šaukštus graikiško jogurto
  • 50 g fetos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Pagal skonį druskos
  • 3 skiltelės kepto česnako
  • Keli šaukštai vandens
Mityba

Daugiau receptų