Pagrindai – migdolų pienas namie. Pirmas receptas, kuriuo noriu pasidalinti, yra migdolų pienas, kadangi jis bus pagrindas ir ateinančiuose receptuose. Kokie yra naminio migdolų pieno privalumai? Gausu E vitamino bei kalcio, mažesnė kaina nei parduotuvėje, jokio pridėtinio cukraus, saldiklių ir plastiko.
Gaminimo instrukcija
- Migdolus užmerkite iš vakaro ir palikite nakčiai.
- Išbrinkusius migdolus nuplauname ir dedame į trintuvą. Įpilame vandenį ir pulsuodami triname porą minučių.
- Dedame druską ir cinamoną ir dar išmaišome.
- Mišinį perkošiame pro marlę (naudoju cepelinmaišį). Migdolų minkštimą pasiliekame – galime panaudoti kepiniuose arba sumaišius su kokosu aliejumi naudoti kaip kūno šveitiklį.
- Migdolų pieną laikykite sandariai ir šaldytuve.
Patarimas: migdolų pieną geriausiai sunaudoti per 2-3 dienas, tad apskaičiuokite, kiek jo prireiks per šį laiką. Kiekius galite keisti pagal save, svarbu išlaikyti proporciją.