Mūsų matcha, atvykusi iš vieno geriausių matchos regionų pasaulyje, rinkoje išsiskiria šviežumu ir aukšta kokybe, kas leidžia lengvai namuose pasigaminti autentišką japonišką arbatą arba daugelio pamiltą kremišką matcha latte.
Įprastai rinkoje siūloma matcha yra ruošiama dideliais kiekiais ir ilgai laikoma sandėlyje, kol pasiekia vartotoją. Per laiką ji oksiduojasi, kinta jos spalva ir skonis.
Siekdami pasiūlyti šviežiausią matchą, bendradarbiaudami su ūkiu Japonijoje, turime išskirtinę galimybę užtikrinti, kad mūsų matcha būtų šviežiai malama pagal užsakymą, fasuojama vietoje ir pirmu reisu atskraidinama į Lietuvą. Taip esame tikri, jog ji pas jus atvyks išskirtinai šviežia – ryškios spalvos, švelnaus aromato ir sodraus skonio.
Kuo klasikinė matcha skiriasi nuo ceremoninės?
Abi matchos rūšys turi gausybę antioksidantų, kofeino ir L-teanino, kurie suteikia stabilios energijos be jos kritimo, o tai padeda susikaupti produktyviam darbui ar kūrybinei veiklai.
Ceremoninė matcha yra gaminama iš jauniausių lapelių, dar ankstyvo pavasario pirmojo derliaus. Klasikinės matchos lapeliai yra nuskinami antrojo derliaus nuėmimo metu.
Ceremoninė tinka gerti kaip autentišką japonišką arbatą, tik užpylus vandeniu, arba kremišką matcha latte. Klasikinė matcha naudojama gaminantis matcha latte ar pagardinant kokteilius, desertus, košes, jogurtus.
Ceremoninė matcha yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, o klasikinė matcha turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę.
Kelias nuo ūkio
Užauginta Kyoto regione
Tai vienas geriausių matcha regionų pasaulyje – čia naudojami tradiciniai žaliosios arbatos auginimo metodai, o pati vietovė turi optimalias oro ir dirvožemio sąlygas matcha gamybai.
Išskirtinai šviežia
Lapeliai džiovinami natūraliomis sąlygomis ir sumalami akmens maltuvais pagal mūsų užsakyma – visada šviežiai. Tuomet iškart fasuojama ūkyje ir skraidinama į Lietuvą, taip siekiant išsaugoti matchos maistines savybes, spalvą ir skonį.
Tinkanti pradedantiesiems ir gurmanams
Aukštus kokybės standartus atitikusi matcha leidžia mėgautis švelniu skoniu, sodriu aromatu ir gaiviu gėrimu, suteikiančiu tolygios energijos.
Matchos nauda
Su švelniu skoniu – stabili energija ir produktyvumas
Daugelis kavą iškeitė į matchą dėl tolygios energijos – vietoje to, kad kofeinas išsiskirtų greitai ir tuomet energijos lygis staigiai kristų, kaip kad išgėrus puodelį kavos, energija iš matchos išsiskiria lėčiau ir tolygiau.
Nauda
Energijos ir produktyvumo šaltinis. Matcha turi natūralų kofeino kiekį, kuris suteikia energijos, bet skirtingai nuo kavos, matcha taip pat turi aminorūgštį L-teaniną. Jis lėtina kofeino išsiskyrimą – jį sušvelnina ir padeda atsipalaiduoti.
Vietoje to, kad kofeinas išsiskirtų greitai ir tuomet energijos lygis kristų, energija iš matchos išsiskiria lėčiau ir tolygiau – tai yra priežastis, dėl kurios matcha sukelia ramaus budrumo jausmą. Be to, kofeinas ir L-teaninas dirbdami kartu gali padėti susikaupti atliekant pažinimo reikalaujančias užduotis.
Antioksidantų šaltinis. Matcha yra žinoma dėl savo antioksidacinių savybių, kurios padeda sumažinti oksidacinio streso žalą.
D.U.K.
Turi klausimų?
Neradai atsakymo?
Padėsime jį rasti – lauksime klausimų mūsų socialiniuose tinkluose arba el. pašte [email protected]
Matcha atkeliavo iš Kyoto regiono Japonije – vieno geriausių matchos regionų visame pasaulyje.
Kiek puodelių matchos galima išgerti per dieną?
Matcha puodelis turi apie 40-60 mg kofeino. Rekomenduojama per parą neviršyti 400 mg kofeino.
Ar matcha turi kofeino?
Taip, matcha vienoje porcijoje turi maždaug apie 40-60 mg kofeino, bet skirtingai nuo kavos, matcha taip pat turi aminorūgštį L-teaniną. Jis lėtina kofeino išsiskyrimą – jį sušvelnina ir padeda atsipalaiduoti.
Vietoje to, kad kofeinas išsiskirtų greitai ir tuomet energijos lygis kristų, kaip kad išgėrus kavos, energija iš matchos išsiskiria lėčiau ir tolygiau. Tai yra priežastis, dėl kurios matcha sukelia ramaus budrumo jausmą. Be to, kofeinas ir L-teaninas dirbdami kartu gali padėti susikaupti atliekant pažinimo reikalaujančias užduotis.
Ar galima matcha naudoti nėštumo ir žindymo metu?
Nėštumo metu nerekomenduojama viršyti 150-200 mg kofeino per dieną. Matcha puodelis turi apie 40-60mg kofeino, tad saikingai ją naudoti galima, jei gydytojas nesiūlo pilnai atsisakyti kofeino.
Kuo klasikinė matcha skiriasi nuo ceremoninės?
Pagrinde šios matcha rūšys skiriasi derliumi. Ceremoninė matcha yra gaminama iš jauniausių lapelių, dar ankstyvo pavasario pirmojo derliaus. Klasikinės matchos lapeliai yra nuskinami antrojo derliaus nuėmimo metu. Ceremoninė skirta gerti kaip arbata, tik užpylus vandeniu. Klasikinė matcha naudojama gaminantis matcha latte ar pagardinant kokteilius, desertus, košes, jogurtus. Ceremoninė matcha yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, o klasikinė matcha turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę.
Papasakok mums apie savo mitybą, įpročius ir norus, o mes, remdamiesi testo rezultatais, pateiksime tris geriausiai Tavo poreikius atitinkančių ritualų rekomendacijas.