Miso pasta man yra šių mėnesių atradimas, nes ją ypač paprasta naudoti ir ji patiekalams suteikia tą “umami” skonį. Ši sriuba reikalauja kelių ingredientų ir 20 minučių paruošimo. Rezultate turime gerųjų riebalų, baltymų ir skaidulų gausią vakarienę.
Gaminimo instrukcija
- Imbierą ir česnaką kelias minutes pakepiname ant alyvuogių aliejaus. Tuomet dedame smulkiais šiaudeliais supjaustytą porą ir morką. Vėliau šiaudeliais supjaustytą cukiniją. Pakepame 5 minutes, dedame miso pastą ir užpilame apie 0.7 litro karšto vandens. Paliekame 10 minučių.
- Pilame soją ir sezamų aliejų. Į dubenėlį dedame išvirtus ryžių makaronus ir užpilame sriuba, ant viršaus dedame iškeptą lašišą (apie 20 min, 180C). Papuošiame laiškiniais svogūnais ir sezamų sėklomis. Skanaus!