Švelniai aštri pupelių ir krapų sriuba - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Švelniai aštri pupelių ir krapų sriuba

40 min
dot
Sotumas
dot
3 -4 porcijos
Švelniai aštri pupelių ir krapų sriuba

Gaminimo instrukcija

  1. Ant alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname supjaustytą svogūną ir kelias skilteles česnako. Tuomet dedame dvi supjaustytas paprikas. Šioje vietoje, jei norite tirštesnės sriubos, galite kartu pakepinti ir jaunas bulvytes.
  2. Dedame prieskonius: druska, pipirai, keli šaukšteliai kario. Dedame supjaustyto (be sėklų) pusę raudino čili pipiro (visą, jei norite aštresnio skonio). Pakepiname kelias minutes.
  3. Vandenį pilu iš akies, bet sakykim apie 800 ml. Tuomet dedame du kubelius daržovių sultinio ir paliekame 10min.
  4. Tuo tarpu supjaustome smulkiai kale kopūstą ir kartu su baltomis pupelėmis dedame į sriubą. Paliekame dar 10min.
  5. Pabaigai dedame DAUG supjaustytų krapų ir vienos citrinos sultis. Skanaus!

Maistinga, gaivi ir tuo pačiu švelniai aštri – būtent taip apibūdinčiau šią sriubą. Nežinau, kaip jums, bet man rudenį ir žiemą itin norisi šiltos sriubos, kuri primintų vaikystės namus.

Ingredientai

  • 1 svogūnas
  • Kelios skiltelės česnako
  • 2 paprikos
  • Pagal poreikį: jaunos bulvytės
  • Pagal poreikį: druska, pipirai
  • 2 šaukšteliai kario
  • Pusė raudono čili pipiro (be sėklų)
  • Apie 800 ml vandens
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • 1 kale kopūstas
  • 1-2 skardinės baltųjų pupelių
  • Daug krapų
  • 1 citrinos sultys
Mityba

Daugiau receptų