Saldi bulvė su tuno ir avokadų įdaru - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Saldi bulvė su tuno ir avokadų įdaru

40 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Saldi bulvė su tuno ir avokadų įdaru

Gaminimo instrukcija

  1. Saldžią bulvę perpjaunu per pusę, paaliejuoju, padruskuoju ir kepu 30 – 40 min priklausomai nuo dydžio (kol lengvai įsismeigia šakutė), 190 C.
  2. Įdarui: šakute sutrinu tuną, prinokusį avokadą, smulkiai supjaustytą raudonąjų svogūną, pusę citrinos/laimo sulčių, šaukštelį majonezo (nebūtina, bet priduoda šiek tiek umami skonio), druską, pipirus ir geros kokybės alyvuogių aliejaus.
  3. Ant iškeptos bulvės dedu žalumynus kaip špinatus ar rukolą ir tuno įdarą. Ant viršaus galima uždėti mėgstamų žalumynų kaip laiškiniai svogūnai, krapai ar petražolės, čili dribsnių ir mėgstamo aliejaus. Skanaus!

Sudėtiniai angliavandeniai, šiek tiek žalumynų, ant viršaus baltymai iš tuno ir gerieji riebalai iš avakodo ir aliejaus – vos pora ingridientų ir turim labai mkanius ir paprastus pietus.

Ingredientai

  • 1 saldi bulvė
  • 1 pakelis tuno
  • 1 avokadas
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Pusė citrinos / laimo sulčių
  • Šaukštelis majonezo
  • Pagal skonį: alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų
  • Sauja špinatų ar rukolos
  • Ant viršaus: mėgstamų žalumynų kaip laiškiniai svogūnai, krapai ar petražolės, čili dribsnių ir mėgstamo aliejaus.
Mityba

Daugiau receptų