Sudėtiniai angliavandeniai, šiek tiek žalumynų, ant viršaus baltymai iš tuno ir gerieji riebalai iš avakodo ir aliejaus – vos pora ingridientų ir turim labai mkanius ir paprastus pietus.
Gaminimo instrukcija
- Saldžią bulvę perpjaunu per pusę, paaliejuoju, padruskuoju ir kepu 30 – 40 min priklausomai nuo dydžio (kol lengvai įsismeigia šakutė), 190 C.
- Įdarui: šakute sutrinu tuną, prinokusį avokadą, smulkiai supjaustytą raudonąjų svogūną, pusę citrinos/laimo sulčių, šaukštelį majonezo (nebūtina, bet priduoda šiek tiek umami skonio), druską, pipirus ir geros kokybės alyvuogių aliejaus.
- Ant iškeptos bulvės dedu žalumynus kaip špinatus ar rukolą ir tuno įdarą. Ant viršaus galima uždėti mėgstamų žalumynų kaip laiškiniai svogūnai, krapai ar petražolės, čili dribsnių ir mėgstamo aliejaus. Skanaus!