Žalia pasta su parmezano sūriu - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Žalia pasta su parmezano sūriu

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Žalia pasta su parmezano sūriu

Gaminimo instrukcija

  1. Špintus užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau apie 5 min. Nusunkiu vandenį ir čia svarbu nepamiršti išspausti likusį skystį iš jų.
  2. Česnaką įdedu į orkaitę 15 minučių pakepti, taip jis suteikia daugiau umami skonio.
  3. Blenderyje sutriname špinatus, pupeles, česnaką, sūrį, citrinos sultis ir žievelę, aliejų, prieskonius.
  4. Masę pašildome keptuvėje, įpildami apie pusę stiklinės vandens nuo verdančių makaronų. Vandenį pilkite po truputį iki kol gausite kreminio padažo konsistenciją. Viską sumaišome su virtais makaronais.

Makaronai tikrai gali būti maistingi, o šitie yra ne vien tokie, bet ir baisiai skanūs. Skaidulų ir tą akį traukiančią žalią spalvą gauname iš špinatų, o baltymus sotumo jausmui iš pupelių. Atrodo keista derinys padažui, bet pažadu jis yra ypač kreminis ir gausus skonio.

Ingredientai

  • 4 saujų šviežių špinatų
  • Pusės skardinės baltų pupelių
  • 200g makaronų (apie 100 g žmogui)
  • 4 skiltelių česnako
  • Saujos tarkuoto parmezano (arba veganiškai versijai – Daily Spoon mielių dribsnių)
  • Pusės citrinos citrinos sulčių ir jos žievelės
  • Pagal skonį druskos ir pipirų, čili dribsnių
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
Mityba

Daugiau receptų