Pasirink savo mėgstamą matchą ir norimą aksesuarą – šluotelę arba plakiklį, o visa tai lydės išskirtinis puodelis, kurtas su kaligrafu Tadu Čiūdaru.
Rinkoje – išskirtinė šviežumu
Įprastai rinkoje siūloma matcha yra ruošiama dideliais kiekiais ir laikoma sandelyje, kol pasiekia vartotoją. Per trumpą laiką ji oksiduojasi, kinta jos spalva ir skonis.
Siekdami pasiūlyti šviežiausią matchą, bendradarbiaudami su ūkiu Japonijoje, turime išskirtinę galimybę užtikrinti, kad mūsų matcha būtų šviežiai malama pagal užsakymą, fasuojama vietoje ir pirmu reisu atskraidinama į Lietuvą. Taip esame tikri, jog ji pas jus atvyks išskirtinai šviežia – ryškios spalvos, švelnaus aromato ir sodraus skonio.
Kuo klasikinė matcha skiriasi nuo ceremoninės?
Abi matchos rūšys turi gausybę antioksidantų, kofeino ir L-teanino, kurie suteikia stabilios energijos be jos kritimo, o tai padeda susikaupti produktyviam darbui ar kūrybinei veiklai.
Ceremoninė matcha yra gaminama iš jauniausių lapelių, dar ankstyvo pavasario pirmojo derliaus. Klasikinės matchos lapeliai yra nuskinami antrojo derliaus nuėmimo metu.
Ceremoninė skirta gerti kaip arbata, tik užpylus vandeniu. Klasikinė matcha naudojama gaminantis matcha latte ar pagardinant kokteilius, desertus, košes, jogurtus.
Ceremoninė matcha yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, o klasikinė matcha turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę.
Kaip pasigaminti?
Ši matcha geriausiai tinka gamintis švelnioms, kremiškoms lattėms.
1. Į stiklinę persijojame 1 arbatinį šaukštelį (be kaupo) matcha arbatos.
2. Įpilame 50 ml karšto, bet ne verdančio vandens (iki 80°C).
3. Gerai išmaišome su bambukine šluotele arba elektriniu plakikliu, kol nelieka gumulėlių.
4. Atskirai pašildome pieną ir plakame su plakikliu, kol susidaro norima puta.
5. Pieno putą pilame ant paruoštos matchos ir štai – belieka pasimėgauti.
Pasigamink švelnią bei kremišką matcha latte namuose
Bendruomenės nuomonė
Kas penkta matcha – dovanų
Nežvejok likučių, o junkis prie matchos gurmanų ir gurkšnok į valias.
Išsirink norimos matchos prenumeratą
Pasirink kas kiek laiko nori gauti papildymą
Kas penkta matcha vaišinsime mes
Turi klausimų?
Neradai atsakymo?
Padėsime jį rasti – lauksime klausimų mūsų socialiniuose tinkluose arba el. pašte [email protected]
Ar galima matcha naudoti nėštumo ir žindymo metu?
Nėštumo metu nerekomenduojama viršyti 150-200mg kofeino per dieną. Matcha puodelis turi apie 40-60mg kofeino, tad saikingai ją naudoti galima, jei gydytojas nesiūlo pilnai atsisakyti kofeino.
Ar matcha turi kofeino?
Taip, matcha turi maždaug apie 40-60mg kofeino.
Iš kokio Japonijos regiono yra ši matcha?
Mūsų matcha yra atkeliavusi iš Kyoto regiono.
Kiek puodelių matchos galima išgerti per dieną?
Matcha puodelis turi apie 40-60mg kofeino, rekomenduojama per parą neviršyti 400mg kofeino.
Kuo klasikinė matcha skiriasi nuo ceremoninės?
Pagrinde šios matcha rūšys skiriasi derliumi. Ceremoninė matcha yra gaminama iš jauniausių lapelių, dar ankstyvo pavasario pirmojo derliaus. Klasikinės matchos lapeliai yra nuskinami antrojo derliaus nuėmimo metu. Ceremoninė skirta gerti kaip arbata, tik užpylus vandeniu. Klasikinė matcha naudojama gaminantis matcha latte ar pagardinant kokteilius, desertus, košes, jogurtus. Ceremoninė matcha yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, o klasikinė matcha turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę.
Neradai atsakymo?
Padėsime jį rasti – lauksime klausimų mūsų socialiniuose tinkluose arba el. pašte [email protected]