Maisto planavimas: 5 serija - vištienos salotų tortilijos  | Daily Spoon
Eiti prie turinio
NORINT, KAD DOVANOS SPĖTŲ ATSIDURTI PO EGLUTE LAIKU, UŽSAKYMAIS PASIRŪPINKITE IKI GRUODŽIO 18 d.
Pietūs / vakarienė
Pusryčiai

Maisto planavimas: 5 serija – vištienos salotų tortilijos 

10 min
dot
Sotumas
dot
3-4 porcijos

Gaminimo instrukcija

  1. 2 vištienos krūtinėles pakepti po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės ant aukštos ugnies, įpilti vandens ir troškinti apie 10 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi, tada ją suplėšyti šakutėmis. 
  2. Porcijuojam: sudėti smulkintą vištieną, įdėti svogūną, agurkėlius, šviežią agurką, salierą, papriką, ir petražoles į atskirus dubenėlius. 
  3. Padažui sumaišome visus ingredientus ir dedame jį ant salotų tada, kai planuojame valgyti – taip salotos bus šviežios. 
  4. Ant tortilijos dedame špinatus, vištienos salotas, susukam ir jei yra galimybė – pašildome keptuvėje iš abiejų šonų, kol tortilija įgauna auskinę rudą spalvą. 

Nors dabartiniam gyvenimo etape nieko nespėju, valgyti vis tiek reikia ir maistingą mitybą palaikau todėl, kad gaminu visuomet keliems kartams į priekį. Vienas iš pasiteisinusių receptų man yra vištienos salotų tortilijos su žalumynais ir marinuotais agurkėliais. Salotas galima gaminti kelioms dienoms į priekį, tik svarbu sumaišyti padažą atskirai ir tada kai viską sujungsit, valgysit šviežias tortilijas, o iš tikrųjų užtruksit vos kelias minutes.

Ingredientai

3–4 porcijoms:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • Smulkiai pjaustytų: pusės raudonojo svogūno, marinuotų agurkėlių (jei mėgstate), agurko, saliero, paprikos, šviežių petražolių.
  • Špinatų
  • Tortilijos (puiku pilno grūdo)

🍋 Padažui:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos sultys
  • Druska, pipirai, česnako granulės pagal skonį
  • 3 šaukštai graikiško jogurto
  • 2 šaukštai lengvo majonezo (jei norisi)
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės