Citrininis maskarponės pyragas su mėlynėmis - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Desertai

Citrininis maskarponės pyragas su mėlynėmis

90 min
dot
Sotumas
dot
8 porcijos
Citrininis maskarponės pyragas su mėlynėmis

Gaminimo instrukcija

  1. Sumaišom maskarponės kremo ingredientus – atidedam.
  2. Sumaišom cinamoninių trupinių ingredientus – atidedam.
  3. Tešlai: sutrinam cukrų su citrinos žievele. Tuomet įmaišom likusius ingredientus (išskyrus mėlynes). Kai tešla išmaišyta – įdedam pamiltuotas mėlynes.
  4. Sluoksniuojam: dedam pusę tešlos, tada visą maskarponės kremą, likusią tešlą ir ant viršaus tolygiai barstom trupinius.
  5. Kepam 180 laipsnių temperatūroje – 65 minutes. Leidžiam pusvalandį atvėsti. Skanaus!

Su receptais fokusuojuosi į maistingumą ir man patinka maistingesnės desertų variacijos, tačiau kartais pyragui tiesiog reikia leisti būtų pyragui. Čia fokusas buvo skonis ir jis yra baisiai geras. Kartosiu šį pyragą ir Velykoms ☀️

Ingredientai

Maskarponės kremas:

  • 250 g maskarponės
  • Šaukštas rudo cukraus
  • 2 šaukšteliai citrinos žievelės
  • Šaukštas krakmolo

Cinamoniniai trupiniai:

  • 100 g miltų
  • 100 g rudo cukraus
  • 4 šaukštai ištirpinto sviesto
  • Šaukštelis Daily Spoon Ceilono cinamono
  • Žiupsnelis jūros druskos

Tešla:

  • 300 g šilauogių arba mėlynių
  • 300 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • Žiupsnelio druskos
  • 150 g rudo cukraus
  • 100 g ištirpinto sviesto
  • 150 g graikiško jogurto
  • 60 ml pieno (augalinio ar karvės)
  • 50 ml citrinų sulčių
  • 3 citrinų žievelės
  • Šaukštelis Daily Spoon Ceilono cinamono
Mityba

Daugiau receptų