Daržovių blyneliai - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Daržovių blyneliai

20 min
dot
Sotumas
dot
1 - 2 porcijos
Daržovių blyneliai

Gaminimo instrukcija

  1. Sutarkuokite cukiniją ir ant jos pabarstykite druskos (tai padės ištraukti cukinijoje esantį vandenį). Po 10 minučių rankomis išspauskite vandenį iš cukinijos. 
  2. Smulkiais kubeliais supjaustykite mažą raudonajį svogūną ir papriką, sumaišykite su tarkuota cukinija.
  3. Į smulkintų daržovių indą suberkite konservuotus kukurūzus. Pagardinkite daržoves druska, pipirais, kariu ir rūkyta saldžiąja paprika. Papildomai galite įdėti petražolių. 
  4. Įmuškite du kiaušinius ir išmaišykite masę. Tuomet įdėkite pusę stiklinės turimų miltų ir viską kartu išmaišykite. 
  5. Kepkite ant didelės ugnies iki kol blyneliai įgis auksinio geltonumo atspalvį (apie dvi minutes vienai pusei). Iškeptus blynelius patiekite su savo mėgstamais priedais, man skaniausia juos valgyti su graikišku jogurtu, druska ir krapais. Skanaus! 

Norėjau kažko sotaus, bet ne per daug ir sveiko, bet ne salotų. Iš to gimė šie tobuli daržovių blyneliai.

Ingredientai

  • 1 cukinija
  • 1 mažas raudonasis svogūnas
  • 1 paprika
  • 400 g konservuotų kukurūzų
  • Žiupsnelis druskos, pipirų
  • Pagal skonį kario, rūkytos saldžiosios paprikos, petražolių
  • 2 kiaušiniai
  • Pusė stiklinės kvietinių/be glitimo/avinžirnių miltų

Pagardinimui:

  • Keli šaukštai graikiško jogurto
  • Žiupsnelis druskos, krapų
Mityba

Daugiau receptų