Daržovių blyneliai | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Daržovių blyneliai

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta ir krapais

Gaminimo instrukcija

  1. Sutarkuokite cukiniją ir ant jos pabarstykite druskos (tai padės ištraukti cukinijoje esantį vandenį). Po 10 minučių rankomis išspauskite vandenį iš cukinijos. 
  2. Smulkiais kubeliais supjaustykite mažą raudonajį svogūną ir papriką, sumaišykite su tarkuota cukinija.
  3. Į smulkintų daržovių indą suberkite konservuotus kukurūzus. Pagardinkite daržoves druska, pipirais, kariu ir rūkyta saldžiąja paprika. Papildomai galite įdėti petražolių. 
  4. Įmuškite du kiaušinius ir išmaišykite masę. Tuomet įdėkite pusę stiklinės turimų miltų ir viską kartu išmaišykite. 
  5. Kepkite ant didelės ugnies iki kol blyneliai įgis auksinio geltonumo atspalvį (apie dvi minutes vienai pusei). Iškeptus blynelius patiekite su savo mėgstamais priedais, man skaniausia juos valgyti su graikišku jogurtu, druska ir krapais. Skanaus! 

Sočios ir kartu lengvos salotos viename dubenėlyje – tai avinžirnių, keptų daržovių bei fetos maistingas derinys.

Ingredientai

Į orkaitę:

  • Skardinė konservuotų avinžirnių
  • 2 saldžiosios paprikos
  • 1 cukinija
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • Apšlakstymui alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos, pipirų, rūkytos saldžiosios paprikos miltelių, balzamiko acto

Padažui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
  • Šaukštas garstyčių
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštelis raudonėlio
  • Pagal poreikį druskos, pipirų

Papildomai:

  • Blokelis fetos
  • Stiklinė bolivinės balandos
  • Sauja šviežių krapų
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės