Ši maisto planavimo rubrika skirta tiems, kurie nori valgyti šviežų ir maistingą maistą, tačiau kaip aš, po darbų nenori užsibūti virtuvėje.
Mano kelių metų patikrintas triukas yra pasiruošti ingredientus iš anksto, kad gaminant beliktų tik visko maišymas puode.
Susiplanuoju maistą 3-4 dienas į priekį. Dažniausiai vakarienę darau didesnę, kad liktų ir rytojaus pietums. Sekmadienį pasiruošiu daržoves, uogas, vaisius. Čia būtinai pasiimkite dubenėlį, kuris būtų po ranka ruošiant daržoves.
Gaminimo instrukcija
- Salierai, morkos paprika – užpilu šaltu vandeniu, tai išlaiko traškumą.
- Petražolės, krapai, kalendra – nuplaunu ir tuomet įdedu į indelį su drėgnu popieriniu rankšluosčiu (į apačią ir ant viršaus).
- Špinatai – nuplaunu, labai gerai išdžiovinu ir į indelio apačią ir viršų įdedu sausą popierinį rankšluostį.
- Kalafijorai, brokoliai – tiesiog nuplaunu, gerai nudžiovinu ir supjaustau.
- Uogos – pamerkiu 10 min. į šaltą vandenį su soda, nuskalauju, gerai nudžiovinu ir padedu į dubenėlį, taip pat kartu su sausu popieriniu rankšluosčiu.
- Svogūnai ir česnakai – juos tiesiog laikau paruoštus gaminimui indelyje.
- Avokadai – jei reikia juos sunokinti, padedu prie kitų vaisių, jei ne – dedu į šaldytuvą.