Mėlynių ir riešutų sviesto chia pudingas - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Desertai
Užkandžiai

Mėlynių ir riešutų sviesto chia pudingas

5 min
dot
Sotumas
dot
1 porcija
Chia pudingas su mėlynėmis pusryčiams

Gaminimo instrukcija

  1. Indelyje sumaišome sėklas, pieną bei klevų sirupą ir sandariai uždarytą paliekame nakčiai.
  2. Ryte pudingą sumaišome su mėlynių milteliais, pagardiname riešutų sviestu ir norimomis uogomis ar riešutais. Skanaus!

Kelios minutės ruošimo, keli ingredientai ir turime maistingus pusryčius arba desertą. Chia pudingai yra šaunus būdas pradėti dieną ir palepinti savo žarnyną skaidulomis, augalinės kilmės baltymais bei Omega 3 riebiosiomis rūgštimis. Tačiau šį receptą padariau dar vienu žingsneliu maistingesnį, kadangi į jį įdėjau porą šaukštelių liofilizuotų mėlynių miltelių, kurie yra gausūs antioksdidantų ir vitaminų. Naudoju miltelius, kadangi šviežios uogos yra ganėtinai brangios, o liofilizuoti produktai puikiai išsaugo savo maistinę vertę – vien 10 gramų miltelių atstoja 100 gramų uogų.

Ingredientai

  • 3 šaukštai ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • 120 ml augalinio pieno (naudoju migdolų)
  • 2 šaukšteliai klevų sirupo (medaus ar kito norimo saldiklio)
  • Šaukštelis riešutų sviesto
  • 1,5 šaukštelio liofilizuotų mėlynių miltelių – jei neturite, galite naudoti sutrintas uogas.
Mityba

Daugiau receptų