Vištienos salotos su kreminiu žalumynų padažu - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Pietūs / vakarienė
Salotos

Vištienos salotos su kreminiu žalumynų padažu

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Vištienos salotos su kreminiu žalumynų padažu

Gaminimo instrukcija

  1. Į orkaitę dedame kepti vištieną, pamarinuotą su druska, pipirais, rūkyta paprika ir raudonėliu. Kartu dedame ir brokolius. Kepame 25-30 min.
  2. Išverdame perlines kruopas.
  3. Padažui į blenderį dedame visus padažo ingredientus. Paragaujame ir žiūrime ar nereikia ko papildomai. Jei padažas per skystas – įdedame daugiau anakardžių, jei per tirštas – daugiau vandens.
  4. Ant keptuvės pakepame kukurūzą. Po to ant tos pačios keptuvės pakepame perlines kruopas.
  5. Kukurūzą supjaustome, viską sudedame į lėkštę ir užpilame padažo. Pagardiname petražolėmis ir skanaus!

Visų gerų salotų pagrindinas yra padažas ir išmokus kelias jų variacijas, pažadu, salotas valgysite kur kas dažniau.

Ingredientai

  • 2 vištienos filė
  • 1 kukuruzų burbuolė
  • 2 saujos špinatų
  • 2 saujos brokolių
  • 1/2 puodelio neišvirtų perlinių kruopų

Padažui:

  • Sauja petražolių
  • Ryšulėlis krapų
  • Pusės laimo sulčių
  • 1 česnako skiltelė
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis medaus
  • 2 – 4 šaukštai vandens (priklausomai nuo gaunamo tirštumo)
  • Saujos anakardžių
Mityba

Daugiau receptų