Vištienos salotos su kreminiu žalumynų padažu | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Pietūs / vakarienė
Salotos

Vištienos salotos su kreminiu žalumynų padažu

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Žalia pasta su parmezano sūriu

Gaminimo instrukcija

  1. Į orkaitę dedame kepti vištieną, pamarinuotą su druska, pipirais, rūkyta paprika ir raudonėliu. Kartu dedame ir brokolius. Kepame 25-30 min.
  2. Išverdame perlines kruopas.
  3. Padažui į blenderį dedame visus padažo ingredientus. Paragaujame ir žiūrime ar nereikia ko papildomai. Jei padažas per skystas – įdedame daugiau anakardžių, jei per tirštas – daugiau vandens.
  4. Ant keptuvės pakepame kukurūzą. Po to ant tos pačios keptuvės pakepame perlines kruopas.
  5. Kukurūzą supjaustome, viską sudedame į lėkštę ir užpilame padažo. Pagardiname petražolėmis ir skanaus!

Makaronai tikrai gali būti maistingi, o šitie yra ne vien tokie, bet ir baisiai skanūs. Skaidulų ir tą akį traukiančią žalią spalvą gauname iš špinatų, o baltymus sotumo jausmui iš pupelių. Atrodo keista derinys padažui, bet pažadu jis yra ypač kreminis ir gausus skonio.

Ingredientai

  • 4 saujų šviežių špinatų
  • Pusės skardinės baltų pupelių
  • 200g makaronų (apie 100 g žmogui)
  • 4 skiltelių česnako
  • Saujos tarkuoto parmezano (arba veganiškai versijai – Daily Spoon mielių dribsnių)
  • Pusės citrinos citrinos sulčių ir jos žievelės
  • Pagal skonį druskos ir pipirų, čili dribsnių
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės