Vištienos ir brokolių salotos su česnakiniu fetos padažu | Daily Spoon

Vištienos ir brokolių salotos su česnakiniu fetos padažu

25 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Patikėkit manim, šis padažas ir kartoną padarytų skaniu. Šios salotos ypač gausios baltymų, o brokoliai yra žinomi kaip viena geriausių daržovių mūsų hormonams ir ilgaamžiškumui.

Braškių tiramisu
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 Brokolis
  Keptos vištienos
Pusė Agurko, svogūno
Sauja Krapų
Padažui:  
3 šaukštus Graikiško jogurto
50 g Fetos
2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
Pusės Citrinos sulčių
Pagal skonį Druskos
3 skiltelės Kepto česnako
Keli šaukštai Vandens

 

Gaminimo instrukcija

1

Dedame brokolį į verdantį vandenį 8min. ir ištraukę pamerkiame į šaltą vandenį.

2

Supjaustome: brokolį, orkaitėje keptą vištieną, agurką, svogūną, saują krapų.

3

Padažui: į plaktuvą dedame graikišką jogurtą, fetą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir 3 keptus česnakus (juos galite iškepti įvyniojant skilteles į foliją ir kepant orkaitėje bent 15min., 190 C). Įpilame kelis šaukštus vandens ir suplakame.

3

Pilame padažą ant salotų, jei norisi, dedame čili dribsnių ir skanaus!

Siūlau pasidaryti didesnį kiekį ir kitai dienai, tik nepilant padažo, o atsidedant jį.