Cukinijų blyneliai su feta ir žalumynais - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Cukinijų blyneliai su feta ir žalumynais

40 min
dot
Sotumas
dot
2 - 3 porcijos
Cukinijų blyneliai su feta ir žalumynais

Gaminimo instrukcija

  1. Pradedame nuo tzatziki gamybos: į vieną indą dedame graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, trintas česnako skilteles, citrinos sultis, alyvuogių aliejaus ir druskos bei pipirų pagal skonį. Atidedame jį į šoną.
  2. Pradedame blynelių gamybą: sutarkuojame cukinijas. Dedame jas į sietelį ir kelis kartus stipriai nuspaudžiame, kad išbėgtų jose esantis vanduo.
  3. Susmulkiname petražoles, krapus ir svogūnų laiškus. Suberiame į indą, kuriame jau yra tarkuotos cukinijos.
  4. Fetą gabaliukais taip pat sudedame į cukinijų masę. Įmušame kiaušinius. Tuomet įberiame rūkytos paprikos, citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome.
  5. Pamažu beriame miltus ir stebime, ar tešla nėra per skysta – gali reikėti dar miltų.
  6. Blynelius apkepame keptuvėje ir patiekiame jau su tzatziki šalia. Skanaus!

Vienas iš maistingesnių pietų ar vakarienės pasirinkimų – pakankamai sotūs, tačiau neapsunkinantys blyneliai patiks visiems.

Ingredientai

Tzatziki:

  • 300 g graikiško jogurto
  • Pusės agurko
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Pagal poreikį: alyvuogių aliejaus, durskos ir pipirų

Blyneliams:

  • 2 nedidelės cukinijos
  • Po saują petražolių, krapų, svogūnų laiškų
  • 150 g fetos sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • 3/4 stiklinės avinžirnių (arba kvietinių) miltų
Mityba

Daugiau receptų