Nors šis kokteilis skirtas mūsų žarnyno palepinimui, jį sukūriau mėtinių ledų su šokolado gabaliukais mylėtojams. Nors spirulina gali turėti stipresnį skonį, mėtos ir šiek tiek saldumo jį puikiai paslepia. Kalbant apie spirulinos maistines savybes, šie milteliai yra ypač gausūs baltymais ir mineralais kaip kalcis, geležis ir magnis.
Spirulina skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi mūsų žarnyne bei turi priešuždegiminių savybių, o tai naudinga, kai mūsų organizmas kovoja su oksidaciniu stresu. Taip pat ji yra gausi baltymų, chlorofilo, kalcio, magnio ir geležies, tai yra puikus B grupės vitaminų, įskaitant vitaminą B12, šaltinis. Na, bet užteks apie naudą, keliaujam prie recepto 🙂
Gaminimo instrukcija
- Viską sudedame į plaktuvą ir maišome iki tol, kol išgausime norimą tekstūrą. Jei norisi jos švelnesnės, įpilame papildomai pieno. Skanaus!
Nors šis kokteilis skirtas mūsų žarnyno palepinimui, jį sukūriau mėtinių ledų su šokolado gabaliukais mylėtojams. Nors spirulina gali turėti stipresnį skonį, mėtos ir šiek tiek saldumo jį puikiai paslepia. Kalbant apie spirulinos maistines savybes, šie milteliai yra ypač gausūs baltymais ir mineralais kaip kalcis, geležis ir magnis.
Spirulina skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi mūsų žarnyne bei turi priešuždegiminių savybių, o tai naudinga, kai mūsų organizmas kovoja su oksidaciniu stresu. Taip pat ji yra gausi baltymų, chlorofilo, kalcio, magnio ir geležies, tai yra puikus B grupės vitaminų, įskaitant vitaminą B12, šaltinis. Na, bet užteks apie naudą, keliaujam prie recepto 🙂
Ingredientai
- 1 stiklinė augalinio pieno (naudoju migdolų)
- Sauja špinatų
- 1 šaukštelis spirulinos
- Pusė šaldyto banano
- Pusė avokado
- 4 – 5 šviežios mėtos lapeliai
- 2 šaukšteliai klevų sirupo (ar kito norimo saldumo)