Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Pietūs / vakarienė
Salotos

Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu

5 min
dot
Sotumas
dot
1 porcija
Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu

Gaminimo instrukcija

  1. Ruošiame tzatziki: sutarkuojame pusę agurko, supjaustome kelis svogūnų laiškus ir krapus, viską sumaišome su 2 šaukštais graikiško jogurto, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais, česnaku (arba jo granulėmis) ir 1 šaukštu citrinų sulčių.
  2. Dubenėlyje ratu dedame virtas bolivines balandas, šiaudeliais supjaustytus paprikas ir agurkus, kalamata alyvuoges, pitos duonelę. Į vidurį įdedame tzatziki padažą. Skanaus!

Sotus ir maistingas pietų ar vakarienės pasirinkimas graikišku stiliumi – dubenėlis su tame krašte populiariausiu padažu

Ingredientai

  • Pusė stiklinės bolivinės balandos kruopų
  • 1 vištienos krūtinėlė
  • Pusė paprikos
  • Pusė ilgavaisio agurko
  • 6 kalamata alyvuogės
  • Pusė pitos duonelės

Tzatziki:

  • Pusė ilgavaisio agurko
  • Keletas svogūnų laiškų ir krapų
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos, pipirų, česnako (ar jų granulių)
  • Šaukštas citrinų sulčių
Mityba

Daugiau receptų