Karamelinis bananų pyragas - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Desertai

Karamelinis bananų pyragas

40 min
dot
Sotumas
dot
8 porcijos
Karamelinis bananų pyragas

Gaminimo instrukcija

  1. Supjaustyti bananus ir išdėstyti ant kepimo popieriaus.
  2. Ant vidutinės ugnies kepti cukų kartu su vandeniu apie 5 minutes, kol jis pavirs į karamelę, ir iškart užpilti ant bananų.
  3. Sumaišyti sutrintus bananus ir cukrų, tuomet kokosų aliejų, jogurtą, kiaušinius.
  4. Per sietelį įberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską.
  5. Įmaišyti juodą šokoladą ir paskirstyti tešlą ant bananų.
  6. Kepti 60 minučių 180 C (su fenu).
  7. Ištraukus leisti pailsėti 10 minučių ir uždėjus ant lėkštę pyrago, apversti jį, kad karamelizuoti bananai būtų viršuje.
  8. Labai skanu patiekti su ledais. Skanaus!

Kaip skamba, taip ir yra: gražu, saldu ir itin skanu. Toks pyragas sužavės kiekvieną, o ypač tiks šventiniu laikotarpiu nusinešti į svečius – aplodismentai garantuoti.

Ingredientai

Viršui:

  • 3 bananai
  • 50 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštai vandens

Tešlai:

  • 1 stiklinė rudo cukraus
  • 3 sunokę bananai
  • 3/4 stiklinės kokosų aliejaus
  • 1/2 stiklinės graikiško jogurto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 stiklinių miltų
  • Pusės šaukštelio sodos
  • Pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/3 šaukštelio Daily Spoon ceilono cinamono
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 saujos juodo šokolado gabaliukų
Mityba

Daugiau receptų