Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta ir krapais - Daily Spoon
Eiti prie turinio
JAU PREKYBOJE: RAMINANTIS IR ATPALAIDUOJANTIS RITUALAS DE-STRESS
Pietūs / vakarienė
Salotos

Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta ir krapais

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Keptų daržovių, avinžirnių salotos su feta ir krapais

Gaminimo instrukcija

  1. Į orkaitę 25 minutėms 190 C keliauja: konservuoti avinžirniai, 2 stambiai supjaustytos paprikos, 1 cukinija, griežinėliais pjaustytas raudonas svogūnas, 5 nepjaustytos česnako skiltelės. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, rūkyra paprika. Avinžirnius švelniai papuošiame balzamiko actu.
  2. Kol viskas kepa, gaminame padažą: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai baltojo vyno acto arba citrinos sulčių, 1 šaukštas garstyčių, 1 šaukštas medaus, 1 šaukštelis raudonėlio, druska ir pipirai.
  3. Iškeptas daržovės ir avinžirnius dedame ant išvirtų bolivinės balandas kruopų (kiekis: viena stiklinė nevirtų). Iškeptą česnaką smulkiai supjaustome ir dedame į padažą. Sumaišome ir dedame ant salotų kartu su sauja pjaustytų šviežių krapų ir sutrupiname blokelį fetos. Skanaus!

Sočios ir kartu lengvos salotos viename dubenėlyje – tai avinžirnių, keptų daržovių bei fetos maistingas derinys.

Ingredientai

Į orkaitę:

  • Skardinė konservuotų avinžirnių
  • 2 saldžiosios paprikos
  • 1 cukinija
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • Apšlakstymui alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos, pipirų, rūkytos saldžiosios paprikos miltelių, balzamiko acto

Padažui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
  • Šaukštas garstyčių
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštelis raudonėlio
  • Pagal poreikį druskos, pipirų

Papildomai:

  • Blokelis fetos
  • Stiklinė bolivinės balandos
  • Sauja šviežių krapų
Mityba

Daugiau receptų