Troškinys gausus augalinės kilmės baltymų, skaidulų ir maistinių medžiagų. Puikus būdas gauti daugiau įvairiapusiškų medžiagų ir išbandyti naujus skonius.
Gaminimo instrukcija
- Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Pakepame raudonąjį svogūną, česnako skiltekes ir šaukštelį tarkuoto imbiero.
- Dedame prieskonius: karį, čili dribsnius, rūkytą papriką. Pakepame kelias minutes.
- Dedame supjaustytą papriką ir pusę cukinijos. Pakepame 5 minutes.
- Pilame konservuotus pomidorus ir kokosų pieną. Sumaišome ir dedame nuplautus raudonuosius lešius.
- Pabaigus troškintis, dedame špinatus. Prieš patiekiant, įmaišome grakišką jogurtą (pilnai augaliniai versijai šį žingsnį galima praleisti), įspaudžiame laimo ir pabarstome petražolių. Skanaus!
- Padidiname ugnį ir kai troškinys užvirs, sumažiname ugnį iki vidutinės ir patroškiname 20 min. Jei po 10 minučių skystis išgaruoja, įpilame šiek tiek vandens.