Dėl to, kad oras pasikeitė, nereiškia, kad turime atsisakyti salotų ir valgyti tik troškinius. Šios salotos gausios skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų.
Gaminimo instrukcija
- Saldžią bulvę supjaustome kubeliais, sumaišome su alyvuogių aliejumi, malta paprika, prieskoniais ir Daily Spoon mielių dribsniais (jie suteikia sūrio skonį, plutelę). Kepame orkaitėje apie 20 minučių. Po 10 minučių įdedame ir 400g konservuotų avinžirnių (prieskoniuoju tais pačiais prieskoniais kaip ir bulves).
- Smulkiai supjaustome kelis kale salotų lapus, apšlakstome citrinos sultimis, druska ir gerai išsmasažuojame.
- Supjaustome mažais kubeliais pusę obuolio, mažą agurką, saują krapų.
- Padažui maišome: porą šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštelį medaus, šaukštelį garstyčių ir pusės citrinos sulčių.
- Viską sumaišome ir pagardiname fetos sūriu. Skanaus!