Traškios vištienos salotos su imbieriniu sezamų padažu - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Pietūs / vakarienė
Salotos

Traškios vištienos salotos su imbieriniu sezamų padažu

1 val
dot
Sotumas
dot
3 porcijos
Traškios vištienos salotos su imbieriniu sezamų padažu

Gaminimo instrukcija

  1. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišyti viename indelyje.
  2. Vištieną marinuoju bent valandą (geriausiai per naktį) su soja ir rūkyta paprika (tinka ir kiti prieskoniai). Kepu orkaitėje 190 C, 30 min.
  3. Į dubenį keliauja romane salotos, bolivinės balanda, ketvirtadalis kopūsto, pusė agurko, ridikėliai bei krutinėlė keptos vištienos.
  4. Viską sumaišome ir skanaus! Jei norėsite salotas valgyti ir kitą dieną, padažą dėkite tik prieš valgant, kad jos išliktų traškios.

Vienos maistingiausių salotų, kokias teko gaminti. Lyderiauja ir skonio fronte.

Ingredientai

Padažui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus
  • 2 šaukšai ryžių acto
  • 2 šaukštai sojos
  • Šaukštas medaus
  • Šiek tiek svogūno
  • Šaukštelis smulkinto imbiero
  • 2 smulkintos skiltelės česnako
  • Pagal skonį: čili dribsnių (nebūtina)

Salotoms:

  • Pagal poreikį romane salotų
  • Stiklinė virtų bolivinių balandų
  • 1/4 pjaustyto raudonojo/baltojo kopūsto
  • Pusė ilgavaisio agurko
  • Keletas ridikėlių
  • 1 vištos krūtinėlė

Vištienos marinatui:

  • Šiek tiek sojos
  • Šiek tiek maltos rūkytos paprikos
Mityba

Daugiau receptų