Cukinijų cannelloni su ricotos įdaru - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI SKONIAI, SPECIALŪS RINKINIAI IR DOVANOS JAU LAUKIA
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Cukinijų cannelloni su ricotos įdaru

40 min
dot
Sotumas
dot
3 - 4 porcijos
Cukinijų cannelloni su ricotos įdaru

Gaminimo instrukcija

  1. Padažui pakepiname česnaką ant alyvuogių aliejaus, dedame šiek tiek raudonėlio, druskos, pipirų. Pakepus kelias minutes, dedame pomidorus ir paliekame 15 minučių. Tuomet padažą sutriname.
  2. Ricottą, plėšytą mocarelą sumaišome su bazilikais, citrinos sultimis, žievele, alyvuogių aliejumis, druska, pipirais. Į kepimo formą pilame pomidorų padažą. Plonai supjaustome cukiniją per ilgį (aš tam naudojau skustuką), lakštai neturėtų būti permatomi.
  3. Apie šaukštą ricotos kremo dedame į cukinijos lakštą, susukame ir dedame į blėkutę. Kepame apie 20 min 200C.

Dar vienas maistingas daržovių patiekalas, pakeičiantis įprastus cannelloni makaronus cukinijomis. Skamba kiek neįprastai, tačiau, kai paragauji, nebesinori sustoti.

Ingredientai

  • 2 cukinijos
  • 250 g ricottos
  • 125 g mocarelos
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 šaukštų citrinos sulčių
  • Pusė šaukštelio citrinos žievelės
  • Sauja šviežio baziliko
  • Pagal poreikį: alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, raudonėlio
Mityba

Daugiau receptų