Brokolių blyneliai su žalumynais ir kukurūzais - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Brokolių blyneliai su žalumynais ir kukurūzais

15 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Brokolių blyneliai su žalumynais ir kukurūzais

Gaminimo instrukcija

  1. Pusė brokolio dedame į verdantį sūdytą vandenį 10 minučių. Išimame ir leidžiame atvėsti.
  2. Smulkiai supjaustome brokolį, pusę paprikos, sauja krapų, kelis svogūnų laiškus, pusę raudono svogūno, pusę skardinės kukurūzų.
  3. Įmaišome raudonosios paprikos, kario, alyvuogių aliejaus, 2 kiaušinius, 1 šaukštelį citrinos žievelės, 2 šaukštus citrinos sulčių, stiklinė miltų – aš naudojau avinžirnių. Jei masė nelimpa ir yra per šlapia – dėkite daugiau miltų, o jei per sausa – šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  4. Į įkaitintą keptuvę dedame po kupiną šauktą masės ir formuojame blynelius. Kiekvieną pusę pakepame po kelias minutes (kol blyneliais pasiekia auksinį rudumą) ir patiekiame su graikišku jogurtu, petražolėmis ir jūros druska. Skanaus!

Maistinga ir itin skani pietų ar vakarienės versija.

Ingredientai

  • Pusė brokolio
  • Pusė paprikos
  • Sauja krapų
  • Keli svogūnų laiškai
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Pusė skardinės kukurūzų
  • Šiek tiek raudonosios paprikos, kario
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Stiklinė avinžirnių miltų

Padažui:

  • Keli šaukštai graikiško jogurto
  • Šiek tiek petražolių
  • Žiupsnelis jūros druskos
Mityba

Daugiau receptų