Žalia pasta su parmezano sūriu
PORCIJOS: 2
Makaronai tikrai gali būti maistingi, o šitie yra ne vien tokie, bet ir baisiai skanūs. Skaidulų ir tą akį traukiančią žalią spalvą gauname iš špinatų, o baltymus sotumo jausmui iš pupelių. Atrodo keista derinys padažui, bet pažadu jis yra ypač kreminis ir gausus skonio.
4 saujų | Šviežių špinatų |
Pusės skardinės | Baltų pupelių |
200g | Makaronų (apie 100 g žmogui) |
4 skiltelių | Česnako |
Saujos | Tarkuoto parmezano (arba veganiškai versijai – Daily Spoon mielių dribsnių) |
Pusės citrinos | Citrinos sulčių ir jos žievelės |
Pagal skonį | Druskos ir pipirų, čili dribsnių |
2 šaukštų | Tyro alyvuogių aliejaus |
1
Špintus užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau apie 5 min. Nusunkiu vandenį ir čia svarbu nepamiršti išspausti likusį skystį iš jų.
2
Česnaką įdedu į orkaitę 15 minučių pakepti, taip jis suteikia daugiau umami skonio.
3
Blenderyje sutriname špinatus, pupeles, česnaką, sūrį, citrinos sultis ir žievelę, aliejų, prieskonius.
4
Masę pašildome keptuvėje, įpildami apie pusę stiklinės vandens nuo verdančių makaronų. Vandenį pilkite po truputį iki kol gausite kreminio padažo konsistenciją. Viską sumaišome su virtais makaronais.