Žalia pasta su parmezano sūriu | Daily Spoon

Žalia pasta su parmezano sūriu

30 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Makaronai tikrai gali būti maistingi, o šitie yra ne vien tokie, bet ir baisiai skanūs. Skaidulų ir tą akį traukiančią žalią spalvą gauname iš špinatų, o baltymus sotumo jausmui iš pupelių. Atrodo keista derinys padažui, bet pažadu jis yra ypač kreminis ir gausus skonio.

Pastos gaminimas
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
4 saujų Šviežių špinatų
Pusės skardinės Baltų pupelių
200g Makaronų (apie 100 g žmogui)
4 skiltelių Česnako
Saujos Tarkuoto parmezano (arba veganiškai versijai – Daily Spoon mielių dribsnių)
Pusės citrinos Citrinos sulčių ir jos žievelės
Pagal skonį Druskos ir pipirų, čili dribsnių
2 šaukštų Tyro alyvuogių aliejaus

 

Gaminimo instrukcija

1

Špintus užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau apie 5 min. Nusunkiu vandenį ir čia svarbu nepamiršti išspausti likusį skystį iš jų.

2

Česnaką įdedu į orkaitę 15 minučių pakepti, taip jis suteikia daugiau umami skonio.

3

Blenderyje sutriname špinatus, pupeles, česnaką, sūrį, citrinos sultis ir žievelę, aliejų, prieskonius.

4

Masę pašildome keptuvėje, įpildami apie pusę stiklinės vandens nuo verdančių makaronų. Vandenį pilkite po truputį iki kol gausite kreminio padažo konsistenciją. Viską sumaišome su virtais makaronais.